LIJEPA PRIČA

OVAJ IMIGRANT JE USPIO, I TO U HRVATSKOJ! Ayman je prošao tisuće kilometara da bi došao u našu zemlju, a sada vodi uspješan biznis u Zagrebu

 
 Youtube

"Samo Tu" izvana izgleda kao tipičan zagrebački frizerski salon. No, u nečemu se ipak razlikuje. Vlasnik salona je 23-godišnji Ayman, migrant iz Egipta - tako priču o mladom Egipćaninu počinje Al Jazeera, piše Slobodna Dalmacija.

Ayman je naučio hrvatski jezik, pa je novinarima na našem jeziku objasnio kad je došao u Hrvatsku.

- Došao sam u Hrvatsku prije dvije godine. Radio sma u sloanu jednu godinu i kasnije sam odlučio sam otvoriti svoj salon. Ja volim Hrvatsku, ljudi su ovdje super, a i vrijeme je super - kaže Ayman Youssif kojemu su česti gosti imigranti, ali su češće mušterije i Zagrepčani koji navrate na adresu Kninski trg 4 gdje se nalazi Aymanov salon.

Pogledali smo i Facebook na kojemu zadovoljne mušterije kažu da je Ayman pravi majstor. Na glavama zna oblikovati zvijezde, brojeve i slova, nazivaju ga pravim umjetnikom koji 'slaže' i obične, ali i jako neobične frizure.

Njegove usluge preporučuje i poznata katolička organizacija Isusovačka služba za izbjeglice.

- Tražite frizera u Zagrebu? Naša je preporuka Aymanov salon! Priča o trudu, integraciji i novom početku s mnogo administrativnih prepreka u sustavu koji treba što prije unaprijediti bi se što više naših novih sugrađana uključilo u naš zajednički društveni i ekonomski život, doprinoseći svojim vještinama i idejama - navode u Isusovačkoj službi za izbjeglice, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:49