ČAK 2.500 ORGANIZATORA

Ovaj vikend Susret hrvatske katoličke mladeži u Sisku: Ispred crkve Sv. Kvirina postavljena pozornica duga 50 i visoka 7 metara

 Mate Piškor / CROPIX

SISAK - Sve je spremno za Susret hrvatske katoličke mladeži koji se u subotu i nedjelju, 5. i 6. svibnja održavaju u Sisku. Ispred crkve Sv. Kvirina u Sisku u petak je dogotovljena velika pozornica na kojoj će se održati program Susreta, te služiti svečana sveta misa u subotu u 18 sati, koju će predvoditi zagrebački nadbiskup Josip Bozanić . Pozornicu dugačku 50 i visku sedam metara vizualno je osmislio akademski kipar Marijan Glavnik iz Siska. Ispred pozornice uređen je prostor za 25 do 30 tisuća mladih koliko ih se očekuje u Sisku.

Mate Piškor / CROPIX

Kako ističe sisački biskup Vlado Košić, u organizaciju susreta uključeno je oko 2.500 aktivista s područja cijele Biskupije, a više od 4.000 obitelji udomit će većinu mladih koji u Sisak dolaze iz cijele Hrvatske, BiH, Vojvodine, Crne Gore, Austrije, Njemačke, Švicarske. Samo manji dio njih spavat će po sportskim dvoranam i školama. Drugog dana susreta, mladi će se družuti sa svojim domaćinima u općinama i gradovima u kojima će biti smješteni. Predviđeno je da će u osam najvećih župa Biskupije svete mise u nedjelju služiti osam biskupa. Mise će služiti biskupi Košić, Puljić, Mrzljak, Ivas, Uzinić, Semren, Huzjak, Janjić i Kekić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:44