STRAHUJU ZA ŽIVOTE

‘Ovako cijeli dan, čudom nije došlo do nesreće!‘ I turisti i lokalci u biseru Dalmacije očajni, preklinju policiju da reagira

Svakodnevno u blizini obale Primoštenci moraju svjeočiti divljanju obijesnih turista na gliseru

Glisiranje blizu obale u Primoštenu

 Morski.hr

Primošten je poznat po predivnim šljunčanim plažama, ali domaći i njihovi gosti u špici sezone ove godine počeli su strahovati na svoju sigurnost.

Za Morski.hr jedan je čitatelj poručio kako svakodnevno u blizini obale moraju svjedočiti divljanju obijesnih turista na gliseru.

- Evo, glisiranje na 50 do 100 metara od obale, lokacija je plaža Raduča u Primoštenu. I ovako je subotom i nedjeljom po cijeli dan. Sreća da se do sada nije dogodila ni jedna nesreća jer često kupači idu i na otočić Smokvicu. Probajte obavijestiti policiju da barem ponekada svrati, napisao je za Morski.hr anonimni autor snimke, koju možete pogledati OVDJE.

Gliseri i brodice na mlazni pogon (skuteri, jet ski, brodice na zračnom jastuku i si.) smiju glisirati samo na udaljenosti većoj od 300 m od obale, i to na području na kojem nije zabranjeno glisiranje.

Nepoštivanjem propisa nesavjesni vozači plovila svjesno ugrožavaju živote ronioca, kupača i ostalih sudionika pomorskog prometa.

Tijekom proteklog vikenda pripadnici pomorske policije su u zadarskom akvatoriju prekršajno sankcionirali ukupno 26 osoba, od kojih 10 hrvatskih i 16 stranih državljanina koji su nepropisno upravljali plovilima, odnosno glisirali - na području Ugljana, Pašmana, Pakoštana te Zadra. Dobili su kazne u visini od 400 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. srpanj 2024 10:46