OBRASCI

OVAKO IZGLEDAJU HDZ-ove POTPISNE LISTE Pogledajte listiće za skupljanje podrške Kovaču, Penavi, Brkiću i drugima: 'Pišite čitko, kemijskom olovkom'

 

Ovih dana u HDZ-u su fokusirani na dvije stvari - budućnost koalicije s Bandićem i unutarstranačke izbore koji će se održati 15. ožujka.

Na njima se za predsjednika stranke natječu aktualni predsjednik Andrej Plenković, saborski zastupnik i bivši ministar vanjskih poslova Miro Kovač i Vinko Begić, jedan od osnivača HDZ-a u bosanskoj Posavini.

Za zamjenika predsjednika HDZ-a kandidirat će se ministar branitelja Tomo Medved, koji se natječe u Plenkovićevom timu, i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, koji je uz Kovača.

Za potpredsjednika stranke kandidirat će se državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, osječko-baranjski župan Ivan Anušić te ministar prometa Oleg Butković, svi u Plenkovićevom timu.

Kandidiraju se još i bivši ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier (koji je u timu Kovač) potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić (koji podupire politiku Kovača), šef splitskog HDZ-a Petar Škorić, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Za tu se poziciju natječu još i zagrebački HDZ-ovac Ivan Kujundžić, poznati kirurg i bivši HSP-ovac Hrvoje Tomasović te Anita Šimić Bitunjac.

Jutarnji list dobio je uvid u obrasce na kojima će se skupljati potpisi potpore, a na kojima se članove stranke upozorava da podatke unose čitko, tiskanim slovima i kemijskom olovkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:05