BORIS ERCEGOVIĆ

OVAKO JE UHIĆENI ZA ŠVERC ORUŽJA GOVORIO PRIJE 2 GODINE 'Surađujem s MORH-om. Mogu nabaviti svako oružje, najvažnije je imati dobre poslovne kontakte'

 
Boris Ercegović
 Mario Todoric/Hanza Media

Šesta osoba koju je policija prijavila u aferi “Municija” je Boris Ercegović, vlasnik i direktoru splitske tvrtke "Aservo" sa sjedištem u Ljubićevoj ulici, koja se bavi trgovinom oružjem, streljivom, vojnom i policijskom opremom, a ujedno je i vlasnik trgovine oružja "Magnum".

Slobodna Dalmacija je već pisala o Ercegoviću koji se tim poslom bavi od 1992. godine, a u razgovoru s novinarom je prije nešto manje od dvije godine kazao kako je od ranog djetinjstva zaljubljenik u oružje.

– Posjedovanje oružja je pravo na slobodu i na obranu - kazao je za “Slobodnu” te dodao kako je njegova “zainteresiranost oružjem” normalan slijed stvari, budući da se cijeli život bavio streljaštvom i bio nositelj odličja s raznih državnih prvenstava.

Ercegović je u razgovoru za “Slobodnu” u veljači 2018. godine kazao da je surađivao i surađuje s hrvatskom policijom, MORH-om, Carinom...

– Surađujem i s drugim državama, odnosno privatnim kupcima, ali sve sukladno važećim zakonskim regulativama u RH.

U šali, ali i u zbilji, volim reći da mogu nabaviti sve oružje, što bi ljudi rekli, "od igle do aviona", jer je u ovom poslu najvažnije imati dobre poslovne kontakte i znati što od koga možeš kupiti – rekao je novinaru Slobodne Ercegović koji je, čini se, bio u pravu i sada je jedan od prijavljenih u aferi “Municija”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:32