‘A KUD ĆETE?‘

Ovakva bahatost još nije viđena: Pogledajte tablu koju je netko ‘nakačio‘ na plaži na Krku! ‘Odakle Crkvi pravo?‘

Plaža je kompletno privatizirana, a radi se o cca 350-400 metara morske obale - kaže čitatelj

”Privatizirana‘ plaža koja je zapravo pomorsko dobro

 Čitatelj Portala Morski.hr/

S otoka Krka portalu Morski.hr javio se čitatelj koji je ostao zgrožen jer su ga, kako tvrdi, pokušali otjerati s plaže ispred koje se nalazi crkva. I ne samo to, netko je bio toliko bahat da je na plažu postavio znak za zabranu kupanja, piše Morski.hr.

- Htio bih skrenuti pažnju na malo mjesto Porat, pored Malinske na otoku Krku. Na potezu od lučice u centru mjesta, pa sve do plaže Uhlić ispod hotela Pinia, plaža je kompletno privatizirana, a radi se o cca 350-400 metara morske obale - kaže čitatelj.

- Kako su točno vlasnici kuća uz more, zatim hotel Villa Margaret, i u najvećem dijelu Crkva, sebe stavili u poziciju da nitko osim njih nema pristup tom dijelu morske obale, odnosno plaže, nije poznato. Pritom je na nekim dijelovima uz crkvu postavljen i zid koji ulazi doslovno u more, zatim znak "Zabranjen prolaz" na stazi koja vodi do obale, kao i oznake "Privat". Pored toga, ako se ipak odlučite zaputiti na taj dio obale dočekat će vas verbalna upozorenja: "- A kud ćete? - Ovo je privat! - Ne možete tu!!" i slično... - pojašnjava čitatelj portalu Morski.hr.

image

"Privatizirana‘ plaža koja je zapravo pomorsko dobro

Čitatelj Portala Morski.hr/

- Ovdje je ipak riječ o najmanje 4200 kvadratnih metara u vlasništvu Republike Hrvatske, kojem bi svi trebali imati slobodan pristup! Konkretno, riječ je o plaži u turističkom mjestu. Zašto nitko ne reagira na takvo ponašanje u privatiziranju pomorskog dobra!? - pita se čitatelj portala Morski.hr.

Uvidom u katastar čitavo ovo područje uz more i jest pomorsko dobro - što znači, slobodno za kupanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:27