RASPAMETIO DESNICU

Ovakve poruke do prije mjesec dana Milanović nije mogao ni sanjati: ‘Kralj, novi Orban, državnik...‘

Milanovića hvale i desničarski komentatori poput Zvonimira Hodaka koji primjećuje da je Milanović za klasu bolji od Mesića i Josipovića
Zoran Milanovć u berb
 Marko Todorov/Cropix

Dojučerašnji "veleizdajnik" koji je "štitio udbaše", preko noći je postao "naš novi Orban", "Zoki kralj", "državnik kakvog je Hrvatska čekala".

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović prije samo sedam mjeseci svečano je prisegnuo za petog hrvatskog predsjednika - na dužnost na koju je došao uglavnom glasovima lijevo liberalnih birača. Danas je novopečena zvijezda desničarskih medija i desnih Facebook komentatora.

Od izbijanja afere Janaf zahvaljujući gotovo svakodnevnim obračunima s političarima s centra ili ljevice, s profesorom političke filozofije Žarkom Puhovskim, napadima na GONG, B.a.b.e - nevladine udruge koje desnica doživljava kao ljevičarske, na kritičke medije i novinare, Milanović se probio na naslovnicu opskurnog ultradesničarskog Hrvatskog tjednika i desnog tabloida 7 dnevno. Hrvatski tjednik njegove je fotografiju ukrasio naslovom "King Kong koji je rasturio ljevičarski ptičji rezervat", a tjednik 7 Dnevno na naslovnoj ga stranici naziva "Našim predsjednikom".

Velimir Bujanec koji rađanje nove neočekivane desničarske zvijezde prati iz samoizolacije u kojoj je zbog korone, ne može se obraniti od zahtijeva vjernih gledatelja "Bujice" da u toj emisiji ugosti Milanovića. Na svom je Facebooku nedavno objavio da je "doslovce zatrpan upitima - hoće li zvati Zorana Milanovića u Bujicu". Jedna od gledateljica mu piše: "Možda se Zokiju Bog ukazao i preobratio ga. Ako vrati HOS spomen Ploču tamo gdje je bila, uzme BIBLIJU u ruku i ode u CRKVU, ne gine mu drugi mandat"... Bujanec ih poziva na razum i prijekorno poručuje da su prebrzo Milanoviću "skočili u krilo"... Ipak će, poručuje, slijediti volju gledatelja: "Milanovića možemo zvati u Bujicu samo ako tako odluče gledatelji.... Ako gledateljice i gledatelji to žele - hoću, ako ne - neću", piše Bujanec na svom Facebooku.

.. I gledatelji Vinkovačke televizije čiji program obiluje ksenofobnim napadima i prozivkama "komunjara", "jugoslavena", "četnika" javljaju se u eter kako bi Milanoviću dali podršku da nastavi svoj obračun s "izdajnicima Hrvatske".

Milanovića hvale i desničarski komentatori poput Zvonimira Hodaka koji primjećuje da je "Milanović ovih dana iskren i za klasu bolji od Mesića i Josipovića"

Davor Dijanović, komentator desničarskog portala Hrvatsko kulturno vijeće, u tekstu naslovljenom "Milanovićev obračun s ljevicom argumentima desnice" uz ostalo piše "kako je teško ne primijetiti kako Milanović gađa 'u sridu' do te mjere da bi se ponekad moglo zaključiti kako je svih ovih godina bio redovni čitatelj desnih kolumnista".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:36