STRUJA KOJA ŽIVOT ZNAČI

‘Ovi ljudi rade i kad sve stane‘ - HEP novim spotom ispričao dojmljivu priču o svojim djelatnicima

Novi spot prikazuje stvarne scene i stvarne ljude, djelatnike HEP-a koji su se u tim situacijama zaista i našli

Radnici HEP-a

 HEP screenshot

Kad nestane struje smjesta na teren izlaze djelatnici HEP-a kako bi kvar što prije otklonili, a pritom ih ne zaustavljaju ni vremenske neprilike, niti nepristupačni teren.

Sektor za tržišnu i marketinšku strategiju HEP grupe kroz dojmljiv je video ispričao istinitu i emocijama nabijenu priču o svojim djelatnicima – predanim, odlučnim, ustrajnim i požrtvovnim ljudima koji rade i onda kada sve stane. To je ujedno i priča o sustavu koji i u ekstremnim situacijama, kada i sam trpi golemu štetu, osigurava opskrbu energijom svim hrvatskim građanima, poručuju iz HEP-a.

Novi spot prikazuje stvarne scene i stvarne ljude, djelatnike HEP-a koji su se u tim situacijama zaista i našli. Kako bi iz svakog kadra izašla istinska emocija, angažirani su HEP-ovi radnici, glumci naturščici koji su igrali uloge iz vlastitog života. Scenaristi spota su upravo od njih iz prve ruke saznali što se zaista događa na terenu i kako se u takvim prilikama radi i djeluje. Na temelju njihovih svjedočanstava napisan je scenarij i s njima kao akterima snimljen spot.

Snimalo se na lokacijama u Glini, Raslini kod Šibenika, na Velebitu te u Zagrebu u Nacionalnom dispečerskom centru. Sve su to mjesta stvarnih događanja - Glina i potres, Raslina i požar te Baške Oštarije na Velebitu gdje se spajaju sjever i jug Hrvatske, a klimatske neprilike često uzrokuju prekid opskrbe električnom energijom.

‘Nestanak struje možda jest problem, čak i na kratko vrijeme, no svima mora biti jasno koliko je posla nužno obaviti u tako teškim uvjetima kao što su požari, oluje, potresi, odroni, vremenske nepogode, a da opskrba električnom energijom bude kontinuirana i stabilna‘, poručuju iz HEP-a i dodaju:

‘Zahvaljujemo našim djelatnicima koji se ne štede i u takvim trenutcima rade u nemogućim i po život opasnim uvjetima. Zahvaljujemo junacima iz našeg spota, redom:

- u Nacionalnom dispečerskom centru – Danku Blaževiću, Emilu Vitalianiju i Tomislavu Leskoviću

- Ivanu Cestariću, Igoru Valentiću, Goran Šanteku i Slavenu Šćrbaku iz Elektre Sisak

- Anti Pamukoviću, Marinu Ramljaku, Lovri Škugoru, Tomislavu Bujasu, Josipu Matiću, Marku Matiću, Josipu Ercegovcu i Boriši Stojakoviću iz Elektre Šibenik

- Nikoli Stilinoviću, Tomislavu Mataija, Svjetlanu Vrbanu i Mateju Bačiću iz Elektrolike u Gospiću‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:23