BITKA ZA ISTRU

'OVIME POČINJE NOVO VRIJEME ZA ISTRU' Flego i Miletić uvjerljivi u Istri i Puli

 Goran Šebelić/CROPIX

PULA - Kandidat koalicije IDS-HNS-Zeleni za istarskog župana Valter Flego prema privremenim neslužbenim rezultatima osvojio je 54,85 posto glasova birača dok je njegov protukandidat u drugome krugu i kandidat koalicije SDP-HSU-HSLS-SDSS Damir Kajin dobio 42,74 posto glasova.

"Vrlo sam sretan zbog Istre, a građani Istre i Pule potvrdili su ono što su rekli prije 15 dana. Činjenica je da ova potpora građana meni predstavlja veliku obvezu i zahvalan sam na iskazanom povjerenju", kazao je novinarima Valter Flego u stožeru IDS-a. Kako je rekao, u ovom trenutku jedino što je važno je to da građani Istre za četiri godine žive bolje nego što danas žive.

"Ovime počinje novo vrijeme za Istru. Prvo ću se sastati s kolegama gradonačelnicima i načelnicima te ćemo staviti glave skupa i ubrzati razvoj Istre", poručio je Flego dodajući kako je u kampanji presudilo to što je on cijelo vrijeme govorio o konkretnim projektima.

"Nisam i neću politizirati. Presudila je Istra i volja za boljim životom" , zaključio je Flego poručivši kako Istra ovime ulazi u novo razdoblje.

Damir Kajin je čestitajući Flegi na pobjedi kazao kako će nakon ovih izbora "puno toga biti isto ali puno toga će biti i drugačije". "Prava strast na ovim prostorima dogodit će se za godinu ili dvije i vidjet ćete kakvi će tada biti rezultati" - proučio je Kajin.

Kandidat koalicije IDS-HNS-Zeleni za pulskog gradonačelnika Boris Miletić osvojio je 59,50 posto glasova birača dok je njegov protukandidat Peđa Grbin (SDP-HSU-HSLS-SDSS) dobio 37,51 posto glasova birača.

"Iznimno sam sretan, Puljani su danas potvrdili svoj stav od 19. svibnja i prepoznali rezultati dosadašnjeg rada. To je veliko priznanje ali i jedna velika obveza" , rekao je Miletić zaključivši da u novom mandatu u Puli želi dovršiti započete projekte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 22:01