HOROR NA SKIJALIŠTU

Ovo je BMW napadača koji su na Platku prebili HGSS-ovce i djevojku: ‘Htjeli su ubiti tog čovjeka‘

Postoji i mučna snimka incidenta na poznatom skijalištu koja traje punih 20 minuta

BMW napadača na Platku

 Riportal/

Tijekom istrage incidenta na Platku, u kojem su teške tjelesne ozljede zadobili član HGSS-a i njegova djevojka, policija je utvrdila da su trojica hrvatskih državljana, starosti 21 i 22 godine, počinila prekršaj naročito drskog i nepristojno ponašanje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv njih biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu, kažu u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj.

Navode da su obavijest o prekršaju 21-godišnjeg vozača BMW-a dostavili komunalnom redarstvu u čijoj je nadležnosti daljnje procesuiranje.

U PU primorsko-goranskoj navode kako je u tijeku kriminalističko istraživanje vezano za narušavanje javnog reda i mira tučnjavom koja se dogodila u nedjelju oko sati na skijalištu Platak.

image

BMW napadača na Platku

Riportal/

Prema dosad utvrđenom, do tučnjave više osoba došlo je zbog "driftanja" automobila na skijaškoj stazi. Naime, 21-godišnji hrvatski državljanin se "nepropisno kretao osobnim vozilom marke BMW po stazi uslijed čega je vozilo propalo u snijeg te je potom zatražio pomoć 43-godišnjeg djelatnika zimske službe da ga odveze sa staze".

Budući da 43-godišnjak to nije mogao napraviti, 21-godišnjak se s još dvojicom suvozača s njime verbalno, a potom i fizički sukobio.

U policiji navode na su u nastavku tučnjave sudjelovale i druge osobe, a pritom je troje hrvatskih državljana ozlijeđeno pa su zatražili liječničku pomoć u KBC Rijeka.

"Kriminalističko istraživanje se nastavlja provedbom svih potrebnih mjera i radnji kako bi se utvrdile relevantne činjenice ovog događaja i po okončanju će biti podnesene odgovarajuće prijave protiv počinitelja", ističu u PU PG.

‘Htjeli su ubiti tog čovjeka‘

- Oni su htjeli ubiti tog čovjeka, rekao je za Dnevnik.hr muškarac koji je u nedjelju, sa svojom partnericom, spasio članove HGSS-a koje su brutalno pretukla tri MMA borca na riječkom skijalištu Platak.

On je i sam u borilačkim sportovima dva desetljeća. Ljutiti MMA borci su ga cipelarili. - Tučnjava je trajala punih dvadeset minuta. U jednom trenu sam se borio s trojicom. Maknuo sam od HGSS-ovca onog koji ga je nokautirao, prepričava. Braneći gorske spašavatelje, završio je sa slomljenom rukom.

- Pogledao sam snimku nadzorne kamere koja je sve zabilježila. Plakao sam dok sam to gledao, kaže. Ističe kako bi napadače trebalo sankcionirati "za primjer drugima da se više nikada ne ponovi".

BMW izvučen iz snijega

Kako piše Riportal, BMW trojice napadača u utorak prijepodne izvučen je iz snijega na Platku. Izgrednici, iako pušteni iz pritvora, su pod istragom pa su po vozilo poslali izaslanika koji je Goranskom sportskom centru morao platiti 265 eura za izvlačenje vozila.

Postoji i snimka incidenta koji se u nedjelju oko 20 sati dogodio na inače mirnom obiteljskom izletištu koja je duga 20 i prikazuje iživljavanje trojice mladića nad nedužnim ljudima.

Prema saznanjima Riportala, jedna žrtva divljačkog napada ima slomljenu ruku, a na popisu ozljeda si u ozljeda vratne kralježnice i potres mozga, dok napadnuta djevojka ima unutarnje krvarenje na plućima.

image

BMW napadača na Platku

Riportal/

Napali članove HGSS-a i djevojku

Kako je ranije objavio Novi list, trojica mladića koja su provela poslijepodne u X baru, u večernjim satima ispred bara u snijegu su vježbali MMA tehniku hrvanja, a potom su oko 20,15 sati odlučili BMW-om driftati na stazi u neposrednoj blizini baze HGSS-a. BMW je vrlo brzo nakon divljanja zapeo u snijegu te su ga putnici pokušali izvući guranjem i otkopavanjem, no neuspješno.

Članovi GSS-a nakon dugog dana boravili su u X baru, a jedan od njih krenuo je na spavanje u bazu. U trenucima kad je ostavio skije i krenuo prema ulazu u bazu HGSS-a pored ulaza na žičaru, mladić i djevojka zapriječili su mu prolaz zahtijevajući da im motornim sanjkama izvuče BMW iz snijega. HGSS-ovac im je rekao da to ne može te da ide na spavanje. Mladić ga je tad nokautirao, a on je ostao ležati u nesvijesti.

image

BMW napadača na Platku

Riportal/

Kasnije je napadnut još jedan član HGSS-a koji mu je pritrčao u pomoć, a nastradala je i djevojka koja je pokušala prekinuti ovaj užas.

Više o hororu na poznatom riječkom skijalištu pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:45