LUKA NOVAKOVIĆ

Ovo je čovjek koji je vozilom hitne jurio do Zagreba i spasio djevojčicu: ‘Srce je puno, ali da nije bilo njih dvojice...‘

Vozač je u pomoć pozvao zagrebačku policiju, koja se ispred vozila hitne probijala sve do bolnice

Luka Novaković

 Screenshot/hrt/

Ekipi osječke Hitne pomoći, koja je iz Osijeka u Zagreb prevozila životno ugroženo dijete, na autocesti A3 ispriječila se kilometarska kolona zbog radova.

Vozač je u pomoć pozvao zagrebačku policiju, koja se ispred vozila hitne probijala sve do bolnice. Zahvaljujući tomu dijete je na vrijeme stiglo u bolnicu, gdje su mu liječnici uspjeli spasiti život.

- Neka intuicija me natjerala, nešto nije štimalo u meni. Zvao sam HAC da vidim kakve su gužve na Križu, rekli su da je velika gužva, da ne mogu pomoći. Zvao sam policiju, prva Heinzlova. Velike pohvale od gospodina koji je primio poziv do gospodina Marija, mladog policajca koji je odradio posao. Da njih nije bilo pitanje je kako bi se završilo, rekao je za HRT vozač vozila Hitne pomoći Luka Novaković.

"To je lijepi događaj kad znate da ste nekome pomogli. Drago mi je da imamo tako dobre odnose s policijom. Srce je puno!", dodao je ovaj heroj.

- Stvarno je sve obavljeno u rekordnom vremenu. Obzirom na sve negativne okolnosti uspjeli smo za 2 sata i osam minuta predati malu pacijenticu u Zagreb. Koliko imamo povratnu informaciju - liječenje ide jako dobro, izjavila je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije Silvana Sabo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 05:55