POMOĆ JE DOBRODOŠLA

Ovo je Franjo Opačak (20), svjetski prvak u taekwondou. Zašto je završio kao BESKUĆNIK?

 Glas Slavonije

SLAVONSKI BROD - Jučer je u Hrvatskoj bilo -26 stupnjeva, što je napunilo privremeno otvoreno prihvatilište u Slavonskom Brodu, u kojem je na žalosti smještaj morao potražiti i Franjo Opačak. Ovaj 21-godišnji mladić vrsni je hrvatski sportaš i svjetski prvak koji unatoč vrijednim rezultatima nigdje nema mjesta.

Njegova tužna sudbina i teška obiteljska situacija, otjerala ga je iz obitelji, nakon čega se snalazi kako zna i umije. Tako je u prihvatilištima bio i ranije. Nakon Rijeke i Zadra stigao je i do Broda kako bi trenirao tradicionalni taekwondo i kickboxing kao višestruki dobitnik zlatnih i drugih odličja na državnim i svjetskim natjecanjima. No, njegovi uspjesi, među kojima je i prošlogodišnja zlatna medalja na svjetskom prvenstvu, na kojem je nastupio kao član hrvatske reprezentacije, čini se, nisu dovoljni za ovu državu.

- U ovoj državi to nikome ne vrijedi, sedam godina zaredom državni sam prvak Hrvatske i opet ništa, ispričao je za Glas Slavonije.

Franjo je zbog razočaranja većinu svojih odličja pobacao.

Nakon Zadra u brodskom klubu Marsonia bio je smješten mjesec dana, no ni tamo više nije mogao ostati, jer kako kaže nema više novca. Posljednjih mjesec i pol je snalazio se kod znanaca, a i prestao je trenirati.

- Dok drugi nakon treninga razmišljaju o provodu i curama, ja razmišljam što ću jesti i gdje spavati, dodaje.

Franjo je unatoč teškoj situaciji odlučio ostati u Slavonskom Brodu, gdje će volontirati u Crvenom križu, razvoziti ručkove i pomoći u sličnim situacijama poput ove sa zimom.

Franjini treneri su već ranije poručili da se takav talent ne smije zanemariti, stoga ako ima netko tko će PRUŽITI POMOĆ pomalo izgubljenom mladiću kojega život nije mazio, omogućiti mu SMJEŠTAJ, TRENINGE i vrsne rezultate, neka se, za početak, jave u brodsko prihvatilište na broj TELEFONA 035-411 675 .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:26