‘ZAGUBILA SAM UGOVOR‘

Ovo je imovinska kartica zastupnice HDZ-a čije je pitanje Plenkoviću postalo viralno: ‘Kamatna stopa? NEZNAM‘

Zmaić je po struci strojarska tehničarka, ima završenu srednju školu, a u Saboru mjesečno prima 2117 eura neto

Ankica Zmaić

 Screenshot Sabor/

Bizarna scena u hrvatskom Saboru postala je viralna nakon što je pitanje premijeru Plenkoviću uputila Ankica Zmaić, saborska zastupnica HDZ-a iz Vrpolja.

"Poštovani predsjedniče Vlade, svi mi znamo - i lijevi i desni - koja su postignuća i uspjesi ove Vlade. No potpisnici za pokretanje vašeg povjerenja ne mogu se sa svim ostvarenim rezultatima pomiriti i nositi se s istima", započela je Zmaić svoju odu stranačkom šefu. "Smatrate li vi kao snažan i karizmatičan lider, kojem današnji akteri ne mogu parirati... Žele vas, i nas koji smo uz vas, degradirati... Vi kao iskusan političar znate tko je pokrovitelj ovog kazališta i predstave...", divila se Plenkoviću zastupnica Zmaić dok se iz oporbenih klupa čuo smijeh.

Zavirili smo u imovinsku karticu odane zastupnice Zmaić koja, uz svoju funkciju u Saboru, obnaša i funkciju načelnice Općine Vrpolje. Na službenim stranicama općine stoji, između ostalog, kako je Ankica Zmaić "svojim trudom i zalaganjem uvelike utjecala na razvoj cijele Općine, a uz mnoge planove koje još ima ne sumnjamo da će se taj razvoj nastaviti i dalje."

Zmaić je po struci strojarska tehničarka, ima završenu srednju školu, a u Saboru mjesečno prima 2117 eura neto. U imovinskoj kartici upisala je i više nekretnina, kuću s okućnicom te nekoliko oranica koje glase na njenog supruga. Posjeduje i tri automobila i traktor (upisano na supruga) te dvije štednje po 19,120 te 2000 eura.

No, najzanimljivije dio imovinske kartice svakako je onaj dio koji se tiče podataka o obavezama. Tamo je upisala sljedeću napomenu:

image

Napomena u imovinskoj kartici Ankice Zmaić

/

Saborski mandat Ankice Zmaić počeo je u srpnju 2020. godine, a svojedobno je viralan postao i Facebook post s predizborne kampanje kada je ustvrdila da je "dijete poljoprivrede" te da svoj "duševni mir" pronalazi "u šljivama"...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 10:48