VELIKA ŠKRTICA

Ovo je najskuplja banka u Hrvatskoj, čim njenu karticu staviš u bankomat odmah ti uzme 20 posto iznosa

Analizirali smo kako najpoznatijih šest banaka sankcionira svoje klijente ukoliko podižu 20 eura na bankomatu druge banke

Naknade za podizanje novca na bankomatima drugih banaka kreću se od 7.5 do 20 eura

Općenito izbjegavam gotovinu i stajanje ispred bankomata, ali nedavno sam imala situaciju da sam morala podići keš, i to na bankomatu jedne druge banke od one čiju karticu posjedujem.

Malo je reći da sam se šokirala - na 20 eura, koliko sam u hitnoj situaciji morala podići, moja mi je banka iz razloga što sam novac podizala na bankomatu druge banke lijepo naplatila čak 4 eura "kazne".

Kažem kazne, iako to oni zovu naknadom, a šokantno je da bi mi identičan iznos naplatili i na podignutih 10 eura, što znači da bi mi u tom slučaju naknada iznosila nevjerojatnih 40 posto.

Tragom toga, odmah sam išla provjeriti na koji način, odnosno s koliko novca, druge banke kažnjavaju svoje korisnike ako baš moraju posegnuti za nekim drugim bankomatom te sam se brzo uvjerila da imam račun u daleko najskupljoj banci.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE:

Doduše, niti druge nisu jeftine - u šest koliko smo ih proučili naknade će se na iznos od 20 eura kretati od 7.5 do 20 posto jer većina njih za svaki iznos gotovine koji korisnik podiže na bankomatu neke druge banke naplaćuje fiksni dio plus određeni postotak. A ti su iznosi dosegnuli sad već tolike razine da se većini više isplati kilometrima hodati do pravog bankomata, nego platiti naknadu za ovu uslugu.

U našem kratkom videu pogledajte kakva je situacija s klijentima šest najpoznatiji banaka u zemlji, koliko im njihove banke naplaćuju za podizanje gotovine na bankomatu neke druge banke te zašto se većini jednostavno najviše isplati zaboraviti na keš.


Imate prijedlog za Veliku Škrticu?

Pišite na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uključite se u Facebook grupu Velika škrtica, povežite se s najvećom zajednicom potrošača i saznajte odgovore na sva pitanja o kojima drugi šute

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. veljača 2024 08:55