TOTALNI VODIČ

Ovo je popis trgovina i šoping centara koje danas rade u vašem gradu: Velika većina je zatvorena

Na snagu je stupio novi Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o trgovini pa će danas mnogi kupci naići će na zatvorena vrata trgovina

Arena centar u nedjelju neće raditi
 

 Ivana Nobilo/Cropix

Ususret drugoj nedjelji od kad je na snagu stupio novi Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o trgovini, donosimo detaljan pregled koji sve dućani i šoping centri danas rade, a kojima je nedjelja neradna.

Stotine Konzuma, koliko ih ima samo u Zagrebu, nisu se uskladile tako da nedjeljama ili svi rade ili ne radi nitko, a tako je i u ostatku Hrvatske. Na njihovoj je stranici dostupna interaktivna karta s radnim vremenima svake pojedine poslovnice. Primjerice, super Konzum kod okretišta Črnomerec i super Konzum u Dubravi danas rade, dok je super Konzum u Radničkoj danas zatvoren. Logika kojom se Konzum vodi pri izboru koja će poslovnica raditi je prilagođavanje potrebama turističke sezone, blagdanima, mikrolokacijskim događanjima i drugim relevantnim čimbenicima.

Iz Kauflanda su potvrdili da će sve njihove trgovine tijekom srpnja i kolovoza 2023. raditi svake nedjelje pa tako i danas.

image

Dio Lidlovih trgovina bit će zatvoreno u nedjelju

Ivana Nobilo/Cropix

Lidl je na svojim stranicama objavio popis gradova u kojima njihove trgovine preko ljeta neće raditi nedjeljama. To su Beli Manastir, Bjelovar, Čakovec, Daruvar, Donji Miholjac, Dugo Selo, Đakovo, Đurđevac, Ivanec, Ivanić Grad, Jastrebarsko, Karlovac, Koprivnica, Krapina, Križevci, Kutina, Našice, Nova Gradiška, Novska, Osijek, Petrinja, Požega, Samobor, Sesvete, Sisak, Slatina, Slavonski Brod, Sveta Nedelja, Valpovo, Varaždin, Velika Gorica, Vinkovci, Virovitica, Vrbovec, Vukovar, Zabok, Zagreb, Zaprešić i Županja. Sve ostale nastavljaju raditi svih sedam dana u tjednu.

Iz Plodina su obavijestili da će se poslovnice u sklopu trgovačkih centra prilagoditi odluci koja je donesena za sve dućane. Ostale poslovnice koje cijelo ljeto neće raditi nedjeljom su Bjelovar, Čakovec, Čazma, Čepin, Đakovo, Dugo Selo, Ivanić Grad, Jastrebarsko, Karlovac, Koprivnica, Krapinske Toplice, Križevci, Kutina, Ludbreg, Našice, Nova Gradiška, Novska, Osijek Huttlerova, Osijek Strossmayerova, Petrinja, Pitomača, Požega, Prelog, Sisak, Slavonski Brod, Slatina, Sveta Nedelja, Valpovo, Varaždin – Gospodarska, Varaždin – Optujska, Vinkovci – Vukčića Hrvatinića, Virovitica, Vrbovec, Zabok, Zagreb – Karla Metikoša, Zagreb – Mije Haleuša, Zagreb – Štefanovečki zavoj, Zagreb – Vice Vukova, Zaprešić, Županja. Sve ostale trgovine će u srpnju i kolovoza nedjeljom biti otvorene.

Studenac je na svojim stranicama objavio kompletan popis trgovina koje će danas raditi.

Interaktivnu kartu pripremio je i Spar, a ona uključuje sve hrvatske Spar i Interspar trgovine.

KTC nedjeljom ne radi od 2020. pa tako nastavlja i dalje.

Osim što se radno vrijeme svake Tommy poslovnice može pronaći na linku, kupcima su poručili kako od 1. srpnja nedjeljom neće biti dostupne dostava i brza dostava te usluga "Naruči i pokupi."

DM je također radno vrijeme svojih dućana prilagodio specifičnoj mikrolokaciji, a koja je od njih danas otvorena može se pogledati na karti koja uključuje i druge europske zemlje u kojima posluju. Baš kao i Muller.

Bipa je svojim kupcima pripremila tablicu s naznačenim radnim nedjeljama sve do kraja rujna.

Emmezeta u Puli i Dubrovniku, gdje je i inače zatvorena nedjeljom, jedine su njihove dvije poslovnice koje danas neće raditi. Sve su druge otvorene. Danas radi i Bauhaus jer su svoje radne nedjelje odlučili iskoristiti od 2. srpnja do 15. listopada. Danas je otvorena i Ikea, a radno vrijeme Jyska i Lesnine razlikuje se među poslovnicama.

image

Z centar u Zagrebu radit će u nedjelju

Ivana Nobilo/Cropix
image

City center One west radit će u nedjelju

Ivana Nobilo/Cropix

Od svih shopping centara, danas neće raditi: Westgate, Arena Centar, Avenue Mall, City Centar East, Point, City Centar one Split, ZTC Rijeka, Mall Osijek te Supernova Buzin, Cvjetni, Garden Mall, Varaždin, Sisak i Koprivnica.

Danas rade shopping centri City Centar West, Designer Outlet, Shopping centar Prečko, Z Centar, Joker Split, Mall of Split, Tower centar Rijeka, Portanova Osijek, Pula City Mall te Supernova Zadar, Šibenik i Karlovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:31