RAFTING U OBROVCU

OVO JE PRVI KARAMARKO KOJI JE OTKRIO KOLINDU Barmenu Cisku predsjednica se svidjela još 2006.

 Vladimir Ivanov/CROPIX

Dok se polovinom prošlog desetljeća današnji predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko još šuljao po hodnicima špijunskih službi i ne sanjajući da će prije prve hrvatske predsjednice "odraditi" njezin predsjednički i pobjednički govor, jedan drugi Karamarko, Šime Karamarko Cisko, najpoznatiji i legendarni zadarski barmen, upoznao je današnju predsjednici Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović, piše Zadarski.hr .

Bio je gotovo opsjednut njezinim šarmom i neposrednošću pa je dolje potpisanog zamolio da ga fotografira s njom. Kolinda je odmah pristala, a fotografiju je snimio Vladimir Ivanov.

Bilo je to u Obrovcu, na 1. rafting regati koju danas već tradicionalno organizira Đuro Župan i njegova agencija "Riva Rafting Centar". Grabar Kitarović bila je tada članica posade Vlade RH u kojoj je bila ministrica vanjskih poslova i koja se sasvim ozbiljno spuštala niz Zrmanju. Kao i ostale članove Vlade i današnju predsjednicu kao i ostale članove Vlade na regatu je pozvao ondašnji i današnji predsjednik Organizacijskog odbora regate Božidar Kalmeta te se ona rado odazvalo pozivu te je u Obrovcu i Kruševu provela dva dana.

Za vrijeme stanki i druženja članovi tadašnje Vlade, pa tako i Kolinda, družili su se s ostalim sudionicima. Glavno mjesto druženja bio je hotel "Zrmanja" u Obrovcu i tu je Cisko, stari šarmer, upoznao Kolindu. Tako je nastala i ova fotografija.

Ove godine na proljeće prva hrvatska rafting regata na Zrmanji slavi jubilej - 10 godina kontinuiranog održavanja. Teško je očekivati da će sadašnja predsjednica RH opet sudjelovati. Ali, nikad se ne zna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 19:38