BIVŠA NOVINARKA

OVO JE SUTKINJA KOJA JE PRESUDILA U KORISTI DUŽNIKA ‘Dužnost mi je utvrditi što je istina’

Osijek, 160415.Sutkinja Opcinskog suda u Osijeku Mirna Grgic-Radojcic proglasila je nistetnim ugovor o stambenom kreditu u svicarskim francima izmedju Zagrebacke banke i Ivone Nikolic u vrijednosti 110 tisuca svicarskih franaka.Na fotografiji: sutkinja Opcinskog suda Mirna Grgic-Radojcic. Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos, Vlado Kos / Cropix / Vlado Kos, copyrighted

Drugom presudom u svega dva tjedna kojom je presudila u korist dužnika sutkinja Općinskog suda u Osijeku Mirna Grgić-Radojčić pobudila je i interes javnosti. Ta samozatajna 39-godišnja Osječanka još je dok je išla u srednju školu honorarno sutrađivala na Radio Osijeku, a onda je u 4. srednje prošla na audiciji za HTV.

Kratko je surađivala i s Jutarnjim listom, a nakon što je završila Pravni fakultet u Osijeku zaposlila se na na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu. Kratko je surađivala s RTL-om dok nije dobila posao sudske savjetnice na sudu u Osijeku.

DVIJE RAZLIČITE PRESUDE Zašto je sud zauzeo dva suprotna stava za tužbe zbog švicarca

Sutkinjom ju je DSV imenovao 2009., a na dužnost je stupila 1. veljače 2010. te radi na Odjelu za mirenje osječkog suda. Inače je najmlađa sutkinja na Općinskom sudu u Osijeku. Njezini prijatelji kažu da ima visoka moralna načela i da je izrazito socijalno osjetljiva i angažirana te da volontira u Dječjem domu “Klasje” Osijek.

U jednom od rijetkih istupa rekla je da se bavi poslom u kojem treba utvrditi istinu i pravdu, jer su ispred ljudi koji to od nje očekuju. Za presude u slučaju franak, kažu upućeni, dobro se pripremila. ( N. P.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 09:53