VELIKA ŠKRTICA

Ovo je tajni sastojak kojeg proizvođači ubacuju u hranu da vam bude finija i da na nju puno trošite

Ima ga doslovno u svemu - tjestenini, konzerviranom povrću i brojnim drugim namirnicama...

Velika škrtica

Nije pretjerano važno što pazite i ne jedete slatko - koliko god vodili brigu o kalorijama, ne možete izbjeći u organizam unositi šećere jer se oni nalaze u većini slane hrane, a u nekim namirnicama ima ga šokantna količina.

Naime, kako bi slana hrana imala bolji okus, proizvođači u nju dodaju šećer, a njega potrošači najčešće prilikom konzumacije ne mogu detektirati pa nisu niti svjesni koliko su kalorija unijeli u organizam.

Velika škrtica odabrala je nekoliko artikala s polica domaćih trgovina pa u našem kratkom videu možete pogledati koji su od njih krcati šećerom, kao i koliko to zapravo šećera unosite u organizam prilikom njihove konzumacije.

Ima ga doslovno u svemu - tjestenini, konzerviranom povrću i brojnim drugim namirnicama, a uobičajeno je i da što nam je hrana finija, to u sebi sadrži više ovog opasnog sastojka.

Prema procjenama stručnjaka, dnevni unos ugljikohidrata u organizam treba biti 55 do 65 posto ukupnog dnevnog unosa, od čega na šećere treba otpasti maksimalno 10 posto. No, analiza artikala koje smo kupili pokazala je kako nerijetko u organizam nesvejsno unosimo i puno više, zbg čega je važno čitati deklaracije onoga što kupujemo.


Imate prijedlog za veliku škrticu?

Pišite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uključite se u Facebook grupu Velika škrtica, povežite se s najvećom zajednicom potrošača I saznajte odgovore na sva pitanja o kojima drugi šute.

image

Velika škrtica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:48