IDE U PRITVOR

Ovo je tip koji je izazvao kaos u avionu u Zadru: ‘Napao je i policajce, bio je potpuno rastrojen!‘

‘Sa suda je upućen u bolnicu te je u službenom vozilu, kao i u prostorijama bolnice, fizički napadao policajce te pokušavao ozlijediti samog sebe‘
 Jure Miskovic/Cropix

Prava drama dogodila se na Ryanairovom letu iz Zadra prema Londonu. Jedna putnica objavila je video mladića koji je pokušao otvoriti vrata aviona. Kada se zaletio prema vratima, dva mladića su ga fizički savladala.

O događaju vezanom uz uhićenje britanskog državljanina (27) u nedjelju se oglasila i PU zadarska. Prenosimo njihovo priopćenje:

"Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim državljaninom Velike Britanije zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi te prekršaj iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Stranog državljanina se sumnjiči da je u petak navečer, 30. lipnja 2023.godine, u Zračnoj luci Zadar u Zemuniku narušavao javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način, poradi čega je na mjestu događaja uhićen i doveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, jučer, 1. srpnja je prepraćen na Kazneno prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda.

Prilikom postupanja policije prema njemu, osumnjičeni 27-godišnjak je svo vrijeme pružao aktivan otpor s kojim je nastavio i u daljnjem tijeku policijskog postupanja, odnosno prilikom preprate nadležnom sudu, poradi čega su nad njim uporabljena sredstva prisile.

image
Jure Miskovic/Cropix

Zbog rastrojenog stanja, sa suda je potom upućen u bolnicu te je u službenom vozilu, kao i prostorijama bolnice fizički napadao policijske službenike te pokušavao ozlijediti samog sebe. Uslijed navedenog ozlijeđen je policijski službenik koji je zadobio lake tjelesne ozljede.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 27-godišnji državljanin Velike Britanije je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi koja je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

image
Jure Miskovic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 08:16