BRUTALNI DVOSJED

Ovo je zvijer od 200 tisuća eura kojom je vozač pokosio ljude u Buzinu: ‘Pogoni ga 503 konja, a tek ubrzanje...‘

Zbog ove zvijeri će vam proključati krv, kaže jedan od autonovinara na You Tubeu za Mercedes AMG GT S model iz sinoćnje nesreće


Mercedes AMG GT S

 Daimler Ag/

Automobil kojim je vozač sinoć izazvao stravičnu prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđeno petero ljudi na parkiralištu trgovačkog centra Supernova u Buzinu je Mercedes Benz AMG GT S coupe s 503 konjske snage, a koji je prvi put službeno predstavljen 2014. u Stuttgartu. Proizvodio se službeno od 2015. do 2020. godine.

image
Roman Belogorodov/Alamy/Alamy/Profimedia/Roman Belogorodov/alamy/alamy/profimedia

Ovu cestovnu zvijer pogoni 4.0 litreni twin turbo V8 motor. Do stotke stiže za 3.7 sekundi, što je svega 0,1 sekundu sporije od verzije C te 0,2 sekunde brže od standardnog GT Roadstera, a maksimalna brzina mu je ograničena na 304 kilometra na sat. Ima sedamstupanjski automatski mjenjač s dvije spojke.

Prema izvještaju AutoWeeka ovaj automobil mjeri se najjačim Porscheovim ili Jaguarovim jurilicama, riječ je jednom od najjačih cestovnih dvosjeda na tržištu, a recenzenti ga opisuju kao retro futurističku mašinu koja spaja najnovije tehnologije i dizajn iz pedesetih godina prošlog stoljeća. Unutrašnjost opisuju kao barokno raskošnu.

image
Jonathan Weiss/Alamy/Alamy/Profimedia/Jonathan Weiss/alamy/alamy/profimedia

Cijena mu se kreće oko 200 tisuća eura iako ovisno o godištu i dodatnoj opremi može varirati. Među detaljima koje hvale autonovinari su elektronički nadzirani diferencijal s blokadom proklizavanja otraga, prilagodljivi ovjes, sustav podešenja rada pogonskog sklopa s mogućnošću izbora između pet načina rada, opcijske keramičke kočnice, kao i paketi AMG Dynamic Plus, AMG Chrome…

- Ovo je zvijer zbog koje će vam proključati krv, kaže jedan od recenzenata na You Tubeu.

image

Unutrašnjost modela AMG GT S koji je sinoć sudjelovao u sudaru

Daimlerag - Global Communication/

Potrošnja je za takvu zvijer i primjerena: u gradskoj vožnji benzinac troši 12.2 litre, a na autocesti oko 7.8 litara.

Sportsko podvozje AMG RIDE CONTROL podesivo je u tri stupnja – od komfornog do sportski utegnutog. Dodatna obilježja su program vožnje "RACE" za namještanje sustava vozila za trkaću stazu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 19:03