BRAČKI MONOPOLY

OVO SU FOTOGRAFIJE ZBOG KOJIH BI KUŠČEVIĆU TREBALO BITI NEUGODNO Luksuznijeg 'kokošinjca' od njegovog nema na cijelom svijetu

 
 Čitatelj Slobodne Dalmacije / Darko Tomaš / Hanza Media

Nesuđeni uzgajivač kokoši Lovro Kuščević u komentarima na prošlotjedne afere izjavljivao je svašta, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon što je portal "Telegram" otkrio veliku priču o vili s bazenom u Nerežišćima, koju ministar uprave "renta" turistima, a da objekt nije uknjižio u katastar, čime je (tvrdi struka) izbjegao plaćanje raznih nameta državi, Bračanin je izjavio: "Niti malo mi nije neugodno, žao mi je što sam to zaboravio i propustio, ne radi se o skrivanju".

Za N1 je kazao da tu kuću "ima od 2005. godine" i da ju je "imao prije nego što je postao načelnik". Fotografije s Google Earth aplikacije, od 2005. godine, na tom mjestu prikazuju - gotovo ništa od onoga na što vila sliči danas, piše Slobodna Dalmacija.

Grubi betonski zidovi sitna objekta, ali ni traga višekatnici, velebnom zdanju s bazenom za koje Kuščević novinarima, javno, tvrdi da je četiri godine ranije postojalo.

Google Earth

Koke s pet zvjezdica

Druga kuća, odnosno "štala", kako joj tepa ministar, smještena dvadesetak metara nasuprot vile s bazenom, također je uknjižena u katastru kao pašnjak i cesta.

Ondje je, kaže, namjeravao stalno držati "kokoši sorte hrvatica", ali je, što ćete, Općinsko vijeće kojemu je ministrov otac predsjednik, u vrijeme kad je Lovro Kuščević bio načelnik, odlučilo da se sve štale mogu prenamijeniti u stambene objekte.

Predivna jednokatnica, obložena bračkim kamenom, dekorirana kolosalnim stupovima, urednih prozora, s nadstrešnicom za parkiranje kokošjih automobila, okružena kaskadnim vrtovima koji samo čekaju prve nasade vinove loze. Ministar je zaista pazio da ljubljenim kokama ništa ne manjka.

Čitatelj Slobodne Dalmacije

Iz njegova Ureda je, vezano za luksuznu štalu, stiglo priopćenje medijima:

"Sukladno zakonskim propisima gospodarski objekt - štala u Nerežišćima - izgrađena je prema građevinskoj dozvoli te je za nju ishođena i uporabna dozvola (završno Izvješće nadzornog inženjera), a predmetni objekt je služio za uzgajanje kunića i peradi."

Ne navode konkretno godinu kad je to ministar držao kokoši i gradio elitni kokošinjac, ali portal "Telegram" od institucija je dobio odgovor da su Kuščeviću "u listopadu 2011. godine izdali odobrenje za građenje objekta od 77 četvornih metara, a u siječnju 2016. i uporabnu dozvolu".

Šogorovo živo vapno
Čitatelj Slobodne Dalmacije

Zanimljiv je i objekt u uvali Grška, za koji je portal "Index" pisao da u papirima pripada Ivici Žuviću, bratu ministrove supruge, i da je izgrađen na mjestu stare vapnenice.

Sudeći po fotografijama s društvenih mreža ministra, to je oaza mira u kojoj provodi vikende i praznike, onako, ležerno, opusti se kao kod sebe doma, piše Slobodna Dalmacija.

Fotografije koje smo dobili, zabilježene 2012. godine, prikazuju drveni kontejner obložen nekakvom ceradom. Na tom mjestu su danas dva prekrasna objekta, idealna i za turističke svrhe i za relaksiranje nakon napornih dana provedenih na odgovornoj funkciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. siječanj 2022 17:05