OBJAVLJEN POPIS

Ovo su škole koje će od jeseni sudjelovati u eksperimentalnom programu cjelodnevne škole!

Na javni poziv otvoren u ožujku prijavilo se 68 škola s pripadajućim matičnim, a na popisu odabranih su 64 škole

Ilustrativna fotografija

 Niksa Stipanicev/Cropix/Cropix

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs donio je odluku o osnovnim školama koje će od jeseni sudjelovati u eksperimentalnom programu cjelodnevne škole.

Na javni poziv otvoren u ožujku prijavilo se 68 škola s pripadajućim matičnim, a na popisu odabranih su 64 škole. Riječ je o većem broju škola no što je Ministarstvo najavljivalo da će ih uključiti u svoj projekt, budući da su spominjali 50-ak škola.

Većina odabranih škola nalazi se u ruralnim sredinama, dok škole u gradovima, posebice većima, nisu iskazale interes za sudjelovanje u programu cjelodnevne škole. Primjerice, u Zagrebu su prijavu za sudjelovanje predale dvije škole, no na popisu odabranih je samo jedna – Osnovna škola Ivana Cankara. Druga prijavljena škola, a riječ je o privatnoj školi s manjim brojem učenika, nije ušla u uzorak odabranih.

Podsjetimo, plan je da od nove školske godine učenici u odabranim školama provode više vremena u školi, uz jaču satnicu pojedinih predmeta, nove predmete te dodatne aktivnosti, uključujući pisanje školske zadaće. Program će se provoditi eksperimentalno u naredne četiri godine.

Popis odabranih škola možete vidjeti niže:

ŠKOLE by ines l on Scribd

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2023 12:48