OPERACIJA ‘LIJEVAK‘

Ovog vikenda kreće velika policijska akcija na autocesti, PU karlovačka objavila detalje

S autoceste A1 sva se vozila usmjeravaju na odmorište u Draganiću i provodi se kontrola na sve prekršaje i kaznena djela

Ilustracija

 Ronald Gorsic/Cropix

Policijska uprava karlovačka ovoga petka na autocesti Zagreb-Karlovac provodi akciju "Lijevak" radi podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprječavanja prekršaja i kaznenih djela te s njima povezanim pronalaskom osoba, roba i predmeta.

Glasnogovornica PU karlovačke Andreja Lenard rekla je Hini kako je riječ o kontroli kolokvijalno nazvanoj po lijevku, kada se sva vozila koja naiđu kontroliraju za sve prekršaje i sumnju na kaznena djela, ili bilo kakvog kažnjivog ponašanja.

Najavila je da će rezultati biti objavljeni, ali kad se odradi analiza, dakle nakon rada na terenu.

S autoceste A1 sva se vozila usmjeravaju na odmorište u Draganiću i provodi se kontrola, odnosno policija i nekoliko inspekcijskih službi obavljaju kontrolu “svega sumnjivoga".

Vozači, vozila i putnici koji kroz policijski 'lijevak" prođu bez da im se pronađe išta kažnjivo, odmah nakon kontrole nastavljaju put, dok osobe kod kojih se nađe npr. ilegalna roba ili oružje, ili pak neispravnosti na vozilu, dokumentaciji i slično, podliježu postupku uobičajenom za te prekršaje ili kaznena djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2022 01:29