ZBOG EPIDEMIJE

Ovogodišnja karnevalska parada u Rijeci simbolično sa samo tri grupe, kao i 1982. godine

Ostalih karnevalskih događanja, kao što su Dječja karnevalska povorka, izbor za kraljicu karnevala i slično neće biti
 Davor Zunic/Cropix

Iz riječke Turističke zajednice javljaju da će se, zbog epidemioloških mjera, 38. izdanje Međunarodna karnevalska povorka Riječkog karnevala 2021. održati tek simbolično, posljednje nedjelje karnevalskog perioda 14. veljače 2021. godine. Bit će to povorka, kako navode u turističkoj zajednici uz sudjelovanje tri karnevalske grupe, kao i davne 1982. godine, kao i uz sudjelovanje određenog broja karnevalista, sukladno epidemiološkim mjerama, ukoliko to bude moguće. Ukoliko to epidemiološke mjere budu dozvoljavale, sudionici finalnog mimohoda prodefilirat će užim centrom grada Rijeke, a po završetku povorke na riječkoj Rivi paljenjem pusta na moru, bit će označen kraj „petog godišnjeg doba“.

Ostalih karnevalskih događanja, kao što su Dječja karnevalska povorka, izbor za kraljicu karnevala i slično neće biti, a prošlogodišnjoj kraljici Dori Pilepić produžiti će se mandat i na ovu godinu.

Inače, prema podacima riječkog TZ-a, u 2020. godini u Rijeci je ostvareno 61.675 dolazaka, što je tek 37 posto od ukupnog broja dolazaka ostvarenih 2019. godine.

Ostvaren je turistički promet od 219.795 noćenja, što je, pak, 47 posto od ukupnog broja noćenja iz 2019. Prošla je godina, kada je Rijeka bila Europska prijestolnica kulture, turistički počela obečavajuće, pa je u prva dva mjeseca ostvaren 19-postotni rast, no s pandemijom i pratećim restrikcijama, brojke su do kraja godine krenule nizbrdo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:57