A5 WAGYU

OXBO restoran Hotela DoubleTree by Hilton na novom jelovniku nudi najbolje odreske govedine na svijetu

Marinko Topalović novi je executive chef Hiltonovih restorana u Zagrebu, a nakon što je više od godine dana proučavao japansku govedinu, Wagyu je dodao na novi jelovnik OXBO restorana

Wagyu ramstek A5

Marinko Topalović novi je executive chef Hiltonovih restorana u Zagrebu, a nakon što je više od godine dana proučavao japansku govedinu, Wagyu je dodao na novi jelovnik OXBO restorana

Prije svega vas želimo upoznati s nekoliko činjenica vezanih za wagyu govedinu. Ovaj odrezak ima izvrstan, izrazito “mesni” okus, a većina wagyua koji se izvozi pažljivo se bira i proizvodi po visokim kriterijima kvalitete koja se strogo kontrolira. I najvažnije, nijedna druga govedina nema omjer i raspored intermuskularne masnoće kao wagyu. To je paukova mreža tankih linija i točkica svilene bijele masnoće, koja je u svakom dijelu skoro ista, od koje meso izgleda ružičasto i kremasto, a kad se ispeče ima teksturu baršuna i putra.

U OXBO restoranu odlučili su se za najkvalitetniji Wagyu, onaj s oznakom A5 (odnosi se na raspored i omjer intermuskularne masnoće te oblik i veličinu odreska) ali sva teorija je manje važna jer kad probate Wagyu sve će biti mnogo jasnije....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 04:23