NA INTENZIVNOJ

OZBILJNE POSLJEDICE NAKON SULUDOG POTEZA Skakač sa šibenskog mosta zadobio tešku i po život opasnu ozljedu

 
 Screenshot / YouTube

Čak je i za bungge jumping skok s 40-ak metara visokog luka Šibenskog mosta potrebna zavidna doza hrabrosti, a skok u more bez ikakvih zaštitnih "priuza" ne može se nazvati drukčije nego – ludošću, piše Šibenski.hr.

Zato i nije čudo što su na vijest da je nepoznati muškarac u srijedu ujutro skočio s mosta Šibenčani najprije pomislili kako je riječ o samoubojici. No, kada se u četvrtak ujutro internetom i društvenim mrežama počeo širiti filmić, videouradak u kojem je taj skok zabilježen kamerom njegovih prijatelja, uslijedio je novi šok.

Postalo je jasno da nije riječ ni o kakvom očajniku, nego neshvatljivom potezu 33-godišnjaka koji je sa Šibenskog mosta skočio kao da je riječ o Emiru Baliću, legendarnom mostarskom skakaču sa Starog mosta. Istina, izgledao je malo dezorijentirano i smušeno, no ipak ne toliko da ne bi prijatelju – koji mu je savjetovao da ne skače na glavu nego na noge i da je bitno da se ispravi kad skače (!) – dao mobitel. I prethodno skinuo šlape.

No, pri samom skoku, ili bolje reći slobodnom padu do morske površine, ipak se nije uspio dočekati na noge. Okrenuo se u letu, i o morsku površinu udario prsima, ili čak i glavom. U svakom slučaju, u iznimno pogibeljnom, prometnom tjesnacu kojim svako malo tutnje brodovi, gliseri i jahte, koji idu prema Skradinu, NP Krki i nazad, zatekli su ga djelatnici šibenske pomorske policije.

Pri svijesti, prisebnog i bez ikakvih suicidalnih namjera, što je potvrdila i Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske. No, ipak nije prošao tako "lišo" kako se u prvi tren učinilo.

Naime, 33-godišnjak – koji nije sa šibenskog područja – zadobio je teške, pa čak i po život opasne ozljede, što je za Šibenski.hr potvrdio i dr. Ivo Blaće, šef šibenske kirurgije.

Riječ je o slomljenoj zdjelici, zbog koje je smješten na Jedinici intenzivnog liječenja. Ako sve bude u redu, i ne bude nikakvih komplikacija, koje se kod ovakvih padova s velike visine ne mogu isključiti, tek tada bi ga mogli prevesti na daljnje liječenje na traumatologiju u Zagreb, gdje mu je, prema prvim informacijama i prebivalište – kazao nam je dr. Ivo Blaće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2023 05:19