SRAMOTA NA POLJUDU

OZLIJEĐENI VATROGASAC DOBRO SE OPORAVLJA U posjet mu došla i delegacija Hajduka, ali je zaustavljena na ulazu; Vulić odbio škakljivo pitanje

Mario Carević, trener Zoran Vulić, veteran Ivo Bego i kapetan Mijo Caktaš
 Nikola Vilić / CROPIX

Vatrogasac Tomislav Biuk (46) iz Kaštela, koji je teško ozlijeđen od topovskog udara na poljudskom stadionu, dobro se oporavlja na Odjelu za plastičnu kirurgiju KBC-a Split nakon operacije koja je u nedjelju navečer trajala više od sat vremena.

Ne želi nikakav kontakt s novinarima, poručili su na ulazu na odjel, gdje su ga čekale i kolege iz ostalih medija.

Pročelnik Zavoda za plastičnu kirurgiju doc. dr. Ivan Utrobičić je rekao da je vatrogaščevo stanje stabilno i da bi iz bolnice mogao za tri do pet dana:

- Nakon operacije pacijentova šaka je stabilno, ostao je odmah nakon eksplozije bez dijela kažiprsta, a tom prilikom je zadobio eksplozivnu ozljedu, duboku razderotinu dlana koja je operacijom sanirana. Zadobio je i takozvanu blast ozljedu, udarnu ozljedu zvukom, kada dolazi ili može doći do ozljeda organa i tkiva, naročito slušnih, pa je obavljen i otorinolaringološki stručni pregled. Pratimo stanje ozlijeđenog koji je sada stabilno i kontaktibilan.

'Vulić nije znao'

U trenutku dok su novinari Slobodne Dalmacije razgovarali sa dr. Utrobičićem stigla je delegacija Hajduka u kojoj su bili trener Zoran Vulić, njegov pomoćnik Marijo Carević, kapetan Hajduka Mijo Caktaš, Hajdukova legenda Ivo Bego i glasnogovornik kluba Božo Pavković.

Trener Vulić je u ruci nosi bijelu vrećicu s logom Hajduka u kojoj su bili pokloni za stradalog vatrogasca u ime kluba, ali su i oni prošli kao novinari. Ni njih bolničko osoblje nije pustilo na odjel, nego im je rečeno da dođu u vrijeme posjeta od 16.30 sati.

Obratili smo se treneru Vuliću s molbom za izjavu, ali je on to odbio pa je reagirao glasnogovrnik Božo Pavković, pitajući nas što Vulić može uopće govoriti o ovom događaju, kada je on zadužen za struku i za vođenje momčadi.

Kada smo mu objasnili da smo Vulića htjeli pitati kako je mogao reći da je atmosfera na Poljud tijekom debija bila odlična, a stradao je teško jedan vatrogasac, Pavković nam je odgovorio:

- Trener Vulić u tijeku davanja te izjave uopće nije znao niti je imao informaciju da je netko ozlijeđen jer je vodio momčad i bio skoncentriran samo na teren. Kada je to doznao bio je jako tužan i htio je odmah posjetiti ozlijeđenoga. Stoga su ti komentari totalno krivi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:57