NAPADAČ S PLATKA

‘Pa bio je ponos i škole i ulice. Ali, ako je kriv, nema povlastica. A ako ga netko štiti...‘

Jedna susjeda nam je rekla kako je ostala zatečena informacijom o Luki Tirielu kao nasilniku...

BMW na Platku i napadač Luka Abramović

 Riportal/ Screenshot: Nova Tv/

O trojici mladića koji su u nedjelju na Platku pokazali svoje ružno lice pretukavši pripadnika HGSS-a bruje javnost i društvene mreže. Usto su bili pod utjecajem alkohola.

Luka Tiriel Abramović je nakon sramotnog incidenta i uhićenja na Platku u policijskoj postaji napuhao 0,75 promila alkohola u krvi. S obzirom na to da je riječ o mladiću relativno poznatom na amaterskoj MMA sceni, jer prema podacima Tapologyja ima pet amaterskih MMA mečeva iza sebe, a nastupao je i u FNC-ovoj amaterskoj ligi, gdje je upisao dvije pobjede, u njegovu MMA klubu Dynamite ostali su šokirani divljaštvom na snježnim padinama za koje su doznali iz medija.

Zbog toga je odmah izbačen iz kluba Dynamite unatoč činjenici da je, kažu nam upućeni u Abramovićeve sportske vještine, vrlo predan sportu i treninzima.

Sa skija u kavez

U borilačke vještine u kavezu, prema javno dostupnim informacijama, ubacio se nakon što je u ranoj mladosti pokazao zavidne uspjehe kao skijaški reprezentativac.

Skijao je do 18. godine života, bio je član reprezentacije do 16. godine, a poslije je skijao i za Tursku, čije je državljanstvo dobio uz hrvatsko. Upisao je izvanredno Kineziološki fakultet u Zagrebu i dok je lani za medije pričao o svom snu da jednoga dana postane prvak u UFC-u, otkrio je da paralelno radi kao dostavljač u jednoj riječkoj tvrtki koja prodaje auto-dijelove.

Inače, riječ je o sinu Dražena Abramovića, člana HDZ-a, aktivnog u lokalnoj podružnici stranke, koji radi u Hrvatskim šumama te je upravitelj šumarije Crni lug.

Kad je riječ o Mateju Kruniću, on je u vrijeme tučnjave na Platku imao najmanje 1,25 promila alkohola u krvi, dok je Lovri Paveliću, koji je ujedno bio vozač spornog BMW-a čije je driftanje uznemirilo sve prisutne na brdu i nakon čega je eskalirao sukob, policija alkotestom izmjerila 0,28 promila.

I njih dvojica su rekreativci u borilačkom sportu, pa samim time itekako trebaju paziti na ponašanje u javnom prostoru i ne ulaziti u sukobe.

Reakcija DORH-a

Unatoč nizu pokušaja, do obitelji Abramović nismo uspjeli doći, a jedna od susjeda nam je rekla da je ostala zatečena informacijom o Luki kao nasilniku.

- Pa on je od malih nogu bio ponos škole, ulice, svih nas susjeda. Taj dečko živi za treninge i doista nikad nisam čula da je agresivan i svadljiv. Baš naprotiv. Ali, ako su Luka i ta druga dva dečka doista krivi, zna se što treba učiniti. Nema tu povlastica. Ako ih netko štiti, neka se zapita što bi bilo da je kojim slučajem bila obrnuta situacija i bi li onda tražili pravedne kazne - mišljenja je jedna susjeda Abramovićevih.

Iz riječkog Općinskog državnog odvjetništva kažu da su o navedenom događaju saznali iz medija te su od policije zatražili pisano izvješće o svemu.

Kad im izvješće stigne, kažu, poduzet će sve potrebne radnje kako bi ocijenili jesu li se u postupanju sudionika događaja ostvarila obilježja djela koje se progoni po službenoj dužnosti. U slučaju da izostane kazneni progon i ostane na optužnom prijedlogu, svim sudionicima tučnjave prijeti do 200 eura kazne ili do 30 dana zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 18:50