IZJAVE U SPLITU

'PA KOLIKI JE TAJ REZERVOAR GLUPOSTI. GDJE JE KRAJ?' Gradonačelnika Obersnela razljutile Kolindine izjave o nogometnom klubu Rijeka

 
Vojko Obersnel i Kolinda Grabar-Kitarović
 CROPIX

Komentari predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o NK Rijeci koje je iznijela novinarima na premijeri filma o kapetanu Hajduka Ivanu Gudelju u Splitu razljutili su riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela,

Podsjetimo, Grabar-Kitarović je, govoreći o životu u nekadašnjoj Jugoslaviji, izjavila da je kao Riječanka odlazila na utakmice Rijeke, ali kako je nažalost taj klub u to vrijeme više bio rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu pa su oni domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni kasnije, rekla je, odlazili najviše u Hajduk, nešto malo u Dinamo.

- Nakon što je iz Željezne zavjese sa crvenim pasošem otišla na školovanje u SAD, KGK danas izvrijeđala NK Rijeku kao rezervni srpski klub. Pa koliki je taj rezervar gluposti? Gdje je kraj?, napisao je Obersnel na Twitteru, a društvene mreže su se užarile zbog izjava Kolinde Grabar-Kitarović u Splitu, ali i u Washingtonu, kada je održala govor primajući nagradu Fulbright za životno djelo.

Puno negodovanja izazvala je njezina izjava da je bila bila djevojka rođena s "krive strane Željezne zavjese".

- Neka me, molim vas, nitko ne uvjerava u život kakav nije bio. Svi smo to prošli u bivšoj Jugoslaviji, svi znamo kako je bilo i kako je bilo putovati s crvenom putovnicom, kakva ste poniženja doživljavali, što je to značilo plaćati depozit. Ako je itko nostalgičan za bivšom Jugoslavijom idemo uvesti jedan dan bivše Jugoslavije. Znate tko će najviše profitirati? Ja osobno jer ako kažete bilo što protiv mene završit ćete na Golom otoku", rekla je kasnije u Splitu pojašnjavajući svoju izjavu, a na Twitteru mnogi podsjećaju da je u vrijeme Jugoslavije predsjednica sudjelovala u programu razmjene i gimnaziju završila u SAD-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 21:19