SMRT NA SV. DUHU

Pacijent umro u čekaonici, ključni dokaz obitelj neće vidjeti! Bolnica: Ne možete to dobiti...

Kako doznajemo iz Ministarstva zdravstva, propusti su utvrđeni. Prvenstveno, problem je oko vođenja dokumentacije, odnosno oprečnih izjava

Klinička bolnica Sveti Duh

 Ronald Goršić/Cropix

Slučaj muškarca kojeg je u čekaonici na Objedinjenom hitnom prijemu KB-a Sveti Duh mrtvog pronašla kći još nije dobio epilog. Obitelj još nema odgovore tko je odgovoran i je li pokojnik mogao biti spašen.

Naime, kako bi se rasvijetlio slučaj, ministar Beroš prošlog petka najavio je novi inspekcijski nadzor u KB-u Sveti Duh, a nade su se polagale u snimke nadzornih kamera. Tijekom ponedjeljka inspekcija je bila u bolnici, ali kako neslužbeno doznajemo, snimke nisu dobili. Isto nam je potvrdio i odvjetnik ožalošćene obitelji, Tomislav Miličević, koji je kazao da ni njegov zahtjev za snimkama nije urodio plodom.

Nejasna situacija

- Prema onome što su mi odgovorili iz bolnice potpuno je nejasno što je sa snimkama. Kazali su da nadzorne kamere postoje, ali da ne znaju koliko dugo se čuvaju snimke. Prema njihovim riječima, u dijelu na kojem je kći pronašla mrtvog oca, na krevetu pokraj caffe aparata, ne postoji mogućnost snimanja, odnosno taj dio nije pokriven - navodi odvjetnik Miličević.

Dodao je i da od bolnice dobiva vrlo malo informacija, pa čak i o samom uzroku smrti, dosad samo to da je muškarac preminuo prirodnom smrću te su nabrojane njegove kronične bolesti (kronični gastritis i čir na želucu), plućna embolija i aspiracija želučanog sadržaja, što bi značilo da se pokojnik ugušio sadržajem iz želuca.

Kako doznajemo iz Ministarstva zdravstva, propusti su utvrđeni. Prvenstveno, problem je oko vođenja dokumentacije, odnosno oprečnih izjava. Prema dosadašnjim saznanjima, odvjetnik smatra da od 21 sat pa dok nije pronađen mrtav, nitko nije provjeravao zdravstveno stanje pacijenta iako je bio na opservaciji.

Tužba

Iz bolnice navodno tvrde da je pacijenta obilazila medicinska sestra, no pisanih zapisa o tome nema. Zato se i tražila nadzorna kamera, no čini se da tog dokaza neće biti. - Po svemu sudeći idemo u parnicu, privatnu tužbu s odštetnim zahtjevom, a što će Ministarstvo zdravstva odlučiti, te hoće li biti kaznene odgovornosti, tek ćemo vidjeti - kaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:53