IMPRESIVNA BRZINA

Pacijente s otoka do kopna voze novi superbrzi gliseri, trudnica je prebačena za rekordnih sat vremena: Impresivno!

‘Izražavamo duboku zahvalnost svima koji su sudjelovali u pružanju hitne medicinske skrbi tijekom ove intervencije‘

Brodica SAR 1

 Niksa Stipanicev/Cropix

Nova brza brodica Hitne medicinske pomoći opravdala je svoju ulogu u sustavu hitne pomorske medicinske službe jer je u svega 60 minuta, trudnicu u visokom stupnju trudnoće, prevezla iz rapskog Lopara do luke Porto Baroš u Rijeci.

Hrvatski zavod za Hitnu medicinu s ponosom izvještava o toj uspješnoj intervenciji i to zahvaljujući impresivnoj brzini plovidbe brodice od 36-37 milja na sat.

- Zasluge za ovu uspješnu intervenciju idu izvrsnoj koordinaciji između Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije, Ispostava Rab, i Lučke kapetanije Ispostava Rab. Po dolasku u Rijeku, trudnica je vozilom Hitne medicinske službe u pratnji tima HMS-a prevezena u KBC Rijeku na daljnje zbrinjavanje. Izražavamo duboku zahvalnost svima koji su sudjelovali u pružanju hitne medicinske skrbi tijekom ove intervencije, a posebno timu Hitne medicinske službe Rab i osoblju Lučke kapetanije Rab. Ovaj događaj dokazuje kako učinkovitost i timski rad mogu biti ključni u spašavanju života, uz podršku odlične organizacije, inovativne tehnologije te suradnje među Ministarstvom zdravstva, Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture te Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu pri realizaciji Projekta uspostave hitne pomorske medicinske službe - kažu iz Hrvatskog zavoda za Hitnu medicinu.

Ujedno podsjećaju da "Projekt uspostave hitne pomorske medicinske službe uključuje nabavu šest brzih brodica, od kojih su dvije vrhunski opremljene brodice namijenjene za Primorsko-goransku županiju".

Nakon Raba, s nestrpljenjem iščekuju idući tjedan kada će jedna brodica biti isporučena i Malom Lošinju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2023 05:40