BRŽA USLUGA

Pacijenti Opće bolnice Varaždin s EU digitalnom covid potvrdom više ne moraju prolaziti trijažu

"Sve činimo s ciljem da kvaliteta usluge u Općoj bolnici Varaždin bude na što višoj razini", rekao je ravnatelj bolnice Nenad Kudelić
Opća bolnica Varaždin
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

U Varaždinskoj županiji u ponedjeljak nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a iz Opće bolnice Varaždin najavili su bržu zdravstvenu uslugu za one koji imaju EU digitalne covid potvrde, pa tako pri ulasku više ne moraju proći postupak trijaže uveden zbog pandemije.

Iz županijskog Stožera civilne zaštite priopćili su da, nakon što je testirana 61 osoba, u Varaždinskoj županiji jučer nije bilo nijednog novog slučaja zaraze koronavirusom.

Oporavile su se tri osobe, a broj aktivnih slučajeva je 39.

U varaždinskoj bolnici na liječenju su četiri pacijenta s težom kliničkom slikom.

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije nastavlja cijepljenje za veći broj građana bez prethodne najave pa će se cjepivom Pfizer moći cijepiti sutra od 8 do 13 sati u dvorani u podrumu Kirurgije u Općoj bolnici Varaždin te u četvrtak od 8 do 14 sati u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu.

Iz Opće bolnice Varaždin najavili su da od danas osobama s EU digitalnim covid potvrdama omogućavaju bržu zdravstvenu uslugu provjerom covid potvrda s QR-kodom na svim upisnim šalterima. Osobe s takvom potvrdom više ne moraju proći postupak trijaže. Osobe koje nemaju EU digitalnu covid potvrdu i dalje će se morati javiti na trijažno mjesto.

„Sve činimo s ciljem da kvaliteta usluge u Općoj bolnici Varaždin bude na što višoj razini. Primjenom tzv. covid putovnice ubrzat ćemo postupak ulaska u bolnicu i svesti čekanje na minimum“, naglasio je ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:09