ŠEF VARAŽDINSKE BOLNICE

‘Pacijenti s covid potvrdama nam donose virus, imamo i puno zaraženog osoblja, tražimo testiranje svih!‘

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin od Ministarstva zdravstva zatražio je mobilizaciju osoblja iz drugih ustanova

Opća bolnica Varaždin, arhivska fotografija

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Varaždinska bolnica je od Ministarstva zdravstva zatražila mobilizaciju sestara iz drugih ustanova zbog većeg broja osoblja koje im je ili pozitivno na koronavirus ili je zbog kontakata s pozitivnima završilo u samoizolaciji. Ravnatelj bolnice Damir Poljak za Dnevnik Nove TV najavio je da im u subotu stiže pomoć koja im treba za zbrinjavanje pacijenata.

Bolnica je zatražila i povratak svojih specijalizanata iz zagrebačkih klinika, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica, koja se za detalje obratila ravnatelju Poljaku.

Ravnatelj kaže kako je u bolnici trenutno 230 pacijenata s covidom, a od Ministarstva mole mobilizaciju. U subotu će im, kaže, doći 16 medicinskih sestara i to uglavnom s područja županije.

- Imamo 52 djelatnika pozitivnih ili u samoizolaciji. Kadrovi su opterećeni brigom, pa da nadoknadimo nedostatak zdravstvenih djelatnika kako bismo mogli kvalitetno pružati skrb zatražili smo mobilizaciju od Ministarstva, rekao je.

Reporterka je pitala i zašto su tražili od varaždinskog stožera da se ponovno uvede testiranje pacijenata, čak i onih s covid potvrdama.

- S obzirom na to da smo u proteklom razdoblju imali proboje virusa od pacijenata koji su imali covid potvrdu, zamolili smo za testiranje, rekao je ravnatelj i dodao kako čekaju odgovor.

Treba li onda testirati i cijepljene djelatnike u bolnicama, zanimalo je reporterku.

- Svi djelatnici nose FFP2 maske, tako da su na neki način zaštićeni, Na pojavu bilo kojih simptoma se testiraju, rekao je Poljak.

Što se tiče hladnog pogona kazao je kako su osigurali dovoljan broj smještajnih kapaciteta za pacijente.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 13:22