OBJAVIO SABOR

Pada interes za internetske stranice zastupnika, najposjećenije su one Kekin, Benčić i Ahmetović

Iznimnu zainteresiranost javnost je pokazala za sjednice odbora na kojima su saslušavani kandidati za ministre

Ivana Kekin

 Damjan Tadic/CROPIX

Interes javnosti za sadržaj osobnih internetskih stranica saborskih zastupnika smanjen je u odnosu na 2021., a samo tri zastupnice imale su posjećenost veću od tisuću, pokazuju podaci objavljeni na stranicama Hrvatskog sabora.

Među zastupnicama čije su stranice od 1. siječnja do 17. srpnja 2022. premašile tisuću posjeta su Ivana Kekin (Nova ljevica), Sandra Benčić (Možemo!) i Mirela Ahmetović (SDP).

image

Sandra Benčić

Goran Mehkek/CROPIX

S 1369 posjeta najposjećenija osobna zastupnička stranica bila je ona Ivane Kekin iz Nove ljevice. Kao i sve ostale osobne stranice zastupnika, i njezina sadrži datum rođenja, podatke o obrazovanju, stranačkoj pripadnosti, dužnostima u Saboru.

Drugo mjesto pripalo je Sandri Benčić iz Možemo! (1250 posjeta), a treće SDP-ovoj Mireli Ahmetović (1203).

"U odnosu na pokazatelje za 2021. godinu, kad se javnost detaljno informirala o zastupnicima u tad još novoformiranom sazivu, interes javnosti za sadržaj osobnih zastupničkih stranica u ovoj godini je smanjen", navodi se u objavi.

Stranice saborskih klubova koje daju pregled članstva zadržale su približno istu razinu posjećenosti. Najposjećenija je bila Kluba Socijaldemokrati (2079 posjeta),a slijede stranice Kluba HDZ-a (1755), Kluba SDP-a (1292) i Kluba Domovinskog pokreta (1209).

Posjećenost veću od tisuću još su zabilježile stranice klubova Za pravednu Hrvatsku i Zeleno-lijevog bloka.

Rubrika s informacijama o predsjedniku Hrvatskog sabora i njegovim aktivnostima posjećena je 8188 puta.

Stranice saborskih odbora pregledane su više od 46 tisuća puta, a najveću posjećenost imali su Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku (1379 posjeta), Odbor za financije i državni proračun (1113) te Odbor za poljoprivredu (1109).

image

Mirela Ahmetović

Goran Mehkek/CROPIX

Iznimnu zainteresiranost javnost je pokazala za sjednice odbora na kojima su saslušavani kandidati za ministre. Tako je videosnimka saslušanja Ivana Paladine kao kandidata za ministra graditeljstva imala 2071 pregleda, a ona saslušanja Davora Filipovića kao kandidata za ministra gospodarstva 5541 pregled.

Među aktima o kojima je Sabor raspravljao, najčitaniji su bili Konačni prijedlog zakona o socijalnoj skrbi (1476 pregleda) i Konačni prijedlog izmjena zakona o poljoprivrednom zemljištu (1441).

Natprosječno visoku posjećenost zabilježile su i izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama (992) te izmjene Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (754).

Konačni prijedlog zakona o uvođenju eura kao službene valute u Hrvatskoj otvoren je 650 puta, a konačni prijedlog zakona o zaštiti potrošača 613.

Internetske stranice Sabora do 17. srpnja imale su više od 1,78 milijuna pregleda, većinom iz Hrvatske, a slijede SAD, Njemačka, Bosna i Hercegovina, Kina, Francuska te Srbija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:25