DRAMA U VINKOVCIMA

PAKAO NA VJENČANJU I KARMINAMA Najmanje 50 ljudi u bolnici zbog teških želučanih problema

 Publicdomainpictures

Više od 50 osoba završilo je prošlog vikenda i početkom ovoga tjedna u vinkovačkoj bolnici, a sumnja se da su zaražene salmonelom. Svi su oni, kako neslužbeno doznajemo, bili u svatovima i na karminama koje su prošloga petka održane u sali Barun Trenk u Vinkovcima. No, broj zaraženih je, prema našim informacijama, puno veći jer je dosta gostiju bilo iz susjedne BiH te Zagreba i drugih dijelova Hrvatske, a od osoba bliskih mladoženji doznali smo da je od 250 njegovih gostiju, više od polovice zatražilo liječničku pomoć.

Jaki bolovi praćeni mučninom, povraćanjem i visokom temperaturom počeli su u noći sa subote na nedjelju. Nisam praktički mogao ustati iz kreveta, ali sam mislio da će s vremenom proći, no u ponedjeljak sam morao otići na Hitnu. Dali su mi infuziju i otpustili me kući jer su imali puno više težih slučajeva koje su morali zadržati na liječenju, a ja još nekoliko dana moram dolaziti na infuziju - rekao nam je Vinkovčanin Dražen D. i dodao kako je broj zaraženih, čini se, iz dana u dan sve veći jer je njegova supruga bolove počela osjećati u utorak.

- Nije nam potvrđeno o čemu je riječ, ali sigurno je problem u nekoj namirnici koja nam je poslužena u svatovima. Čuo sam da se vlasnik ograđuje od toga te da je problem, navodno, nastao zbog jaja, ali ja uopće nisam jeo kolače - rekao nam je Dražen D. Doznali smo kako su u bolnici završili i mladoženja te njegovi roditelji.

- Ne bih želio ništa govoriti na tu temu dok se sve ne istraži - kratko nam je poručio mladoženja, dok su nam u tvrtki Boso, koja je vlasnik sale, rekli da za sada ne žele davati nikakve izjave. Iz uprave su nas uputili na samu salu, ali tamo nam je, nakon što smo se predstavili, veza prekinuta, a na ponovni poziv nitko se nije javio.

U ZZJZ-u Vukovarsko-srijemske županije potvrđeno nam je da je zabilježen slučaj zaraze.

- Još ne znamo o čemu je točno riječ jer uzročnik nije izoliran, pa možemo samo pretpostaviti da je salmonela. Prema našim informacijama, na svadbi i karminama bilo je oko 450 ljudi, a iz bolnice su nam rekli da je kroz njihove odjele prošlo 40 do 50 zaraženih. Međutim, neki se vjerojatno nisu ni javili, rekla je dr. Jasna Topolovec, epidemiolog u ZZJZ-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:32