IVAN KLARIN SE POVLAČI

PALA PRVA OSTAVKA NAKON IZBORA U SDP-u! Stranka ostala bez šefa šibensko-kninskog ogranka: 'Novo vodstvo nema povjerenje u mene'

Načelnik općine Tisno Ivan Klarin na prosvjedima u listopadu 2016.
 Nikša Stipaničev / HANZA MEDIA

Saborski zastupnik i načelnik općine Tisno više nije predsjednik Županijske organizacije SDP-a Šibensko-kninske županije. On je u nedjelju podnio neopozivu ostavku, a nakon što nije izabran u najviša tijela stranke na subotnjim unutarstranačkim izborima.

- Ostavku podnosim iz razloga nepovjerenja novog stranačkog vodstva prema meni, bez kojeg dalje, pogotovo u idućoj godini kada se održavaju redovni lokalni izbori, ne mogu preuzeti odgovornost za daljnje obavljanje funkcije čelnika županijske organizacije, koja nije nimalo laka za političko djelovanje na platformi SDP-a – kazao je za Jutarnji Ivan Klarin.

On je istaknuo kako će svoje daljnje političko djelovanje nastaviti kroz vođenje Općine Tisno, a na nacionalnoj razini kao saborski zastupnik SDP-a.

- Naravno da ću svoje djelovanje nastaviti i u stranci kojoj pripadam od svoje punoljetnosti jer za mene nikada neće postojati neka druga politička opcija. Zahvalan sam većini članova SDP-a Šibensko-kninske županije koji mi i dalje iskazuju podršku. Međutim, od subote aktualni potpredsjednici našeg županijskog SDP-a postali su najbliži suradnici predsjednika stranke Davora Bernadića te vjerujem da će u dobroj vjeri i uspješno nastaviti voditi šibensko-kninsku organizaciju – zaključio je Ivan Klarin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:36