SUKOB MINISTARA

Paladina i Malenica dan proveli u nastojanju da uvjere javnost kako nisu u svađi, posegnuli i za zajedničkim selfijem

Određena razmišljanja nismo prihvatili, ali radi se o pojedinačnim mišljenjima, izjavio je Ivan Paladina

Ivan Malenica i Ivan Paladina

 TWITTER

Ministri Oleg Butković, Ivan Paladina i Ivan Malenica u srijedu su pokušavali uvjeriti javnost da nema svađe među njima zbog kašnjenja s donošenjem odluke o metodologiji za indeksaciju cijena građevinskih radova, o čemu je Jutarnji u srijedu pisao, ali su priznali da ima različitih mišljenja, zbog čega kasne neki infrastrukturni radovi. Tako će, poručili su, Vlada idući tjedan donijeti potrebne odluke kako bi se građevinarima omogućilo da zbog poskupljenja materijala mogu podići cijenu radova za ugovore koji su potpisani.

Ministar prometa Oleg Butković rekao je da je odluka u pripremi i da će je na idućoj sjednici Vlade predložiti ministar graditeljstva. Rekao je i da nema govora o svađi između Malenice i Paladine.

image

Ivan Malenica

Zeljko Puhovski/CROPIX

- Delikatna je to odluka i tražimo najbolja moguća rješenja - poručio je Butković. Ipak, priznao je kako je riječ o pravno i financijski vrlo kompleksnom pitanju te da je došlo do određenog zastoja u realizaciji javnih projekata, pogotovo u cestogradnji, jer kako je rekao, postoje situacije gdje su ugovori potpisani, ali izvođači ne žele početi raditi jer im se to ne isplati po ugovorenim cijenama.

I Paladina je pokušao zanijekati da je u svađi s Malenicom. Dapače, kaže, u jako su dobrim odnosima. Demantirao je da je izmijenio cijeli dokument koji je pripremila radna skupina na čelu s Butkovićem, ali ipak priznao da se "s određenim mišljenjima nisu složili".

image

Ivan Paladina

Ranko Suvar/CROPIX

- Na osnovu rezultata rada te radne skupine mi smo u Ministarstvu na sebe preuzeli sastavljanje prijedloga zaključka i metodologije za Vladu. Određena razmišljanja nismo prihvatili, ali radi se o pojedinačnim mišljenjima - tvrdi Paladina. Rekao je i da kod priznavanja razlike cijene nisu potrebni aneksi ugovora, nego se to može napraviti prema Zakonu o obveznim odnosima.

- Prvih 10 posto povećanja cijene snosi izvođač. U ovom trenutku govorimo o povećanju od dvadesetak posto - pojasnio je. I Malenica je demantirao da je bilo svađe te da je riječ o redovnoj raspravi.

- I moje je ministarstvo naručitelj. Zar bi meni bilo u interesu da kočim investicije - zapitao se.

Zajednički selfie

Ivan Paladina u srijedu je na svom Twitteru objavio fotografiju na kojoj nasmiješen pozira s ministrom Ivanom Malenicom.

Očito su i na taj način pokušali opovrgnuti da su u svađi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:11