ZATVORENA SJEDNICA VLADE

Paladina se izuzeo od sudjelovanja u donošenju odluke oko projekta Kupari

Ljiljana Blažević razriješena je dužnosti predsjednice Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara

Ivan Paladina

 Damir Krajač/Cropix

Vlada je u srijedu izmijenila Odluku o pokretanju postupka za realizaciju turističkog projekta Kupari na lokaciji Kupari I. u Općini Župa dubrovačka kojom se utvrđuje sastav Povjerenstva za ocjenu prijava za taj projekt, a ministar Ivan Paladina izuzeo se od sudjelovanja u odlučivanju.

Kako se navodi u priopćenju sa zatvorenog dijela Vladine sjednice, izmijenjena je odluka o pokretanju postupka za realizaciju tog turističkog razvojnog projekta, kojom se utvrđuje sastav Povjerenstva za ocjenu prijava po objavljenom pozivu za iskazivanje interesa kao i praćenje daljnje procedure realizacije. Predsjednikom Povjerenstva imenovan je Oleg Butković, a članovima Nikolina Brnjac, Josip Bilaver, Sanja Bošnjak, Tonči Glavina, Ivana Penić i Silvio Nardelli. Prilikom glasovanja o toj točki ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina je u skladu s člankom 9. Zakona o sprečavanju sukoba interesa deklarirao potencijalni sukob interesa te se izuzeo od sudjelovanja u donošenju odluke.

Što se tiče kadrovskih pitanja, Goran Štefanić imenovan je zamjenikom stalne predstavnice RH pri Europskoj uniji i pri Europskoj zajednici za atomsku energiju, sa sjedištem u Bruxellesu, i predstavnikom Vlade RH u Odboru stalnih predstavnika vlada država članica pri Europskoj uniji u sastavu zamjenika stalnih predstavnika, na razdoblje od jedne godine, jer mu ističe dosadašnji mandat 1. srpnja 2022.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Skupštini društva Hrvatska lutrija d.o.o. izbor Hrvoja Šimovića i Darije Radovanić za članove Nadzornog odbora toga društva, na vrijeme od četiri godine.

Skupštini društva Plovput d.o.o. Zaključkom se predlaže imenovanje Nenada Bugarina i Vjenceslava Pejše za članove Nadzornog odbora toga društva, do provedbe postupka imenovanja članova Nadzornog odbora, na razdoblje od najduže šest mjeseci.

Ljiljana Blažević razriješena je dužnosti predsjednice Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara te je imenovana ovlaštenicom za obavljanje poslova predsjednika Fonda, do imenovanja predsjednika na temelju provedenog javnog natječaja, a najduže do godinu dana.

Na osobni zahtjev razriješena je zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Vlade Tena Mišetić, a novim je zamjenikom predstojnika Ureda imenovan Tomislav Leko, stoji među ostalim u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 13:56