'PLAVCI' U AKCIJI

PALO ŠEST JADRANSKIH DILERA Policija ih uhvatila s gotovo pola kilograma heroina

Split, 091212.Jutros u 9 sati zapocela je delozacija iz zgrade u Ulici Dinka Simunovica 2a.Prvi na udaru nisu se nasli stanari 14 stanova, vec sporni poslovni prostori i garazna mjesta.U medjuvremenu, navodno se nagodilo s jos dodatnih 6 obitelji, dok ce se s njih 8 sud dogovarati jos iduci tjedan.Delozacija za sada prolazi bez problema. Razlog je i pojacana nazocnost policije - u zgradi i oko nje je 55 pripadnika snaga sigurnosti.Na fotografiji: policija ispred zgrade.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klaric/ CROPIX / CROPIX

Zbog sumnje da su nabavili 400 grama heroina i "dilali" ga na području Zadra, policija je pritvorila šest osoba sa splitskog i zadarskog područja. Zadarska policija je u petak izvijestila kako šestorku, u dobi od 28 do 47 godina, sumnjiči da su u protekla četiri mjeseca u nekoliko navrata na području Splita nabavili najmanje 400 grama heroina, prevezli ga na zadarsko područje i preprodavali ovisnicima.

Policajci su prvo kod 34-godišnjaka na biogradskom području pronašli 15 grama duhana pomiješanog s marihuanom, 4,5 grama heroina te 0,3 grama kokaina.

U istoj istrazi su potom u stanu 47-godišnjaka na splitskom području pronašli 43 grama heroina, 3 grama kokaina, dvije tablete sintetičke droge MDMA, 2 grama marihuane i vagu za precizno mjerenje, a kod 46-godišnjaka 9 bočica s otopinom metadona i 7 tableta lijeka s popisa opojnih droga.

Droga i vaga su im oduzeti, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja svi su privedeni pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa drogama, kažu u zadarskoj policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:48