OPREZNO NA CESTAMA

PAMTITE LI OVAKO TOPLI BOŽIĆ? Uz visoke temperature kiša i grmljavina: zahlađenje za 5 dana

U priobalju i podno Velebita puše jak vjetar, mjestimice i povremeno sa olujnim udarima
Zagreb, 270310.Petrinjska ulica.Ledena kisa iznenadila je Zagrepcane.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Temperature u Hrvatskoj i dalje su iznadprosječno visoke. U većem dijelu zemlje pada kiša. Više se kiše očekuje u Gorskome kotaru i Lici te u unutrašnjosti Dalmacije i na Jadranu gdje će uz pljuskove i grmljavinu kiša mjestimice biti obilnija. Vjetar slab i umjeren, ponegdje i jak južni i jugoistočni, uglavnom u gorju moguće s olujnim udarima. Na Jadranu će jako i olujno jugo, mjestimice s orkanskim udarima poslijepodne postupno slabjeti te na sjeveru krajem dana okrenuti na jugozapadnjak i zapadnjak. Dnevna temperatura zraka uglavnom od 7 do 12, a na Jadranu između 12 i 17 stupnjeva Celzijusa.

Foto: DHMZ

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu Hrvatske. U priobalju i podno Velebita puše jak vjetar, mjestimice i povremeno sa olujnim udarima. Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice duž Jadranske (D8) i Ličke (D1) magistrale. Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A1 od tunela Mala Kapela do čvora Otočac, od čvora Gospić do tunela Sveti Rok te od vijadukta Božići do čvora Skradin kao i na A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i čvora Delnice. Vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila, stoji u izvješću Hrvatskoga autokluba (HAK) o stanju u prometu i vremenskoj prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Foto: DHMZ

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona zabrana prometa na važnijim državnim cestama bit će danas, na blagdan sv. Stjepana, u vremenu od 14 do 23 sata. Na autocestama i državnoj cesti D1 zabrana nema. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Zbog radova, za teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Ilok do 10. lipnja 2014. godine. U prekidu su katamaranske linije: Split-Vis, Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar–Korčula, Split-Hvar-Vela Luka–Ubli, Lošinj-Rijeka, Novalja-Rab, brodska Lošinj-Unije-Susak, te trajektne linije: Brestova-Porozina, Stinica-Stara Novalja, Stinica-Mišnjak, stinica-Valbiska-Lopar, Valbiska-Merag i Sumartin-Makarska. Prema otoku Pagu trajekt plovi na liniji Stinica-Stara Novalja zbog radova u pristaništu Prizna (trenutno je u prekidu zbog vjetra).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:10