NAPREDAK JE OČIT, NO SPOR

Pankretić: Vlada neprestano radi na rješavanju problema, prosvjedi su nepotrebni

Razloga za prosvjede nema, jer Vlada probleme prepoznaje i vidi, a na svakoj sjednici donosi mjere za oporavak gospodarstva, istaknuo je ministar regionalnog razvoja
 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Hrvatska vlada nema razloga za zabrinutost najavljenim prosvjedima jer neprestano radimo na rješavanju problema zbog kojih su prosvjedi najavljeni, izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Božidar Pankretić, javlja HTV .

- Razloga za prosvjede nema, jer Vlada probleme prepoznaje i vidi, a na svakoj sjednici donosi mjere za oporavak gospodarstva - objasnio je Pankretić te dodao kako je napredak vidljiv, no ne ide željenom brzinom.

Pankretić je prokomentirao i odustajanje od privatizacije Hrvatskih voda.

- Preustrojem poduzeća Hrvatske vode u trgovačko društvo vode, kao nacionalno blago, ne bi bile privatizirane. Hrvatsku je u tom pitanju netko uspio izmanipulirati. U Hrvatskoj, na žalost, ne prolaze reforme i preustroji, ali morat će kad-tad - istaknuo je Pankretić.

Ministar regionalnog razvoja napomenuo je kako će se suradnja HDZ-a i HSS u vladajućoj koaliciji nastaviti, no da je prerano govoriti o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 05:14