OŠTETILI TVRTKU

PAO BLAGAJNIK ZAGREBPARKINGA S dvojicom suradnika organizirao unosan biznis, dilao povlaštene parkirne karte ljudima koji na njih nisu imali pravo

 Ilustracija/Goran Mehkek/CROPIX

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 54-godišnjeg blagajnika Zagrebparkinga i dvojice pomagača, tereteći ih da su prodavali povlaštene parkirne karte zainteresiranim osobama koje prema mjestu stanovanja nisu imale pravo njih.

Osumnjičeni blagajnik dogovorio je s ostalom dvojicom da će radi zarade prodavati povlaštene parkirne karte zainteresiranim osobama. Okrivljenici su pritom, putem preslika osobnih iskaznica i prometnih dozvola s lažnom adresom ili dokumenata u kojima je neistinito navedeno da ih je izdala zagrebačka policija, dokazivali da te osobe imaju potrebne uvjete.

Blagajnik je izdao dvadeset povlaštenih karata za isti broj osoba nakon čega su sva trojica okrivljenika stekla korist od oko 30.000 kuna, dok su tvrtku oštetili za oko 120.000 kuna, izvijestilo je u srijedu Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama.

Kupce povlaštenih karata pronalazila su dvojica pomagača koji su od njih preuzimali preslike osobnih iskaznica i prometnih dozvola, nakon čega bi nabavili dokumente s lažnim podacima o prebivalištu ili bi na njihovo ime pribavili lažne potvrde o prijavi boravišta.

Okrivljenici su nakon toga pribavili obrasce zahtjeva za izdavanje povlaštene parkirne karte za stanare u kojima je neistinito navedeno da su ih potpisale zainteresirane osobe za izdavanje povlaštene karte te im prilagali na opisani način izmijenjene odnosno izrađene dokumente koje su pribavili.

Povlaštene karte su prodavali po cijeni višoj od propisane za povlaštene parkirne karte, ali manjoj od cijene propisane za komercijalne karte pri čemu su razliku zadržali za sebe.

Blagajnik je optužen zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, a dvojica suokrivljenika od 48 i 49 godina zbog pomaganja.

Optužnicom koja se se odnosi na razdoblje od siječnja 2014. do siječnja 2015. svu trojicu tereti se i za krivotvorenje isprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. kolovoz 2022 04:44