DOMOVINSKI POKRET

PAO DOGOVOR SA SUVERENISTIMA, ALI ZAPELI SU PREGOVORI S MOSTOM Škoro neugodno iznenađen zahtjevima iz Mosta

Neslužbeno, u 10. izbornoj jedinici žele prva mjesta za Petrova i Grmoju, a za Bulja u 9. izbornoj jedinici
Nikola Grmoja i Božo Petrov
 Davor Pongračić / CROPIX

- U Mostu misle da sami vrijede puno više i traže puno toga, no vidjet ćemo. Ovaj tjedan nastavljamo pregovore - doznajemo iz izvora u Domovinskom pokretu Miroslava Škore, koga smo pitali o tijeku pregovora s Mostom, koji su se posljednjih dana navodno usporili.

Iz Škorina kruga dolaze informacije o tome da Most ima prevelike zahtjeve, na koje oni, neslužbeno doznajemo, navodno ne žele pristati. Iz Mosta, pak, poručuju da ne žele javno komentirati medijske spinove i da pregovore vode, kako kaže Nikola Grmoja, s “otvorenim i ozbiljnim pristupom”. Međutim, jučer se pojavila još jedna spekulacija o njihovim zahtjevima nakon one od prekjučer - da traže mjesto na listi za Ninu Raspudića, a navodno i njegovu suprugu Mariju Selak Raspudić, koju su obje strane demantirale - a to je da su svoje zahtjeve sada sveli na šest mjesta.

I to prvo i drugo mjesto u desetoj izbornoj jedinici za Božu Petrova i Nikolu Grmoju, žele da Miro Bulj bude nositelj u devetoj izbornoj jedinici, u drugoj traže još dva mjesta, vjerojatno za Ninu Raspudića i vjeroučitelja Marina Miletića, te jedno u četvrtoj izbornoj jedinici, navodno prolazno mjesto za Sonju Čikotić. Sve su to spekulacije koje nijedna strana ne želi komentirati, niti želi otkrivati detalje pregovora. Pitali smo Most o tim konkretnim zahtjevima, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovor.

Iz Škorina kruga poručuju da su zahtjevima Mosta iznenađeni jer smatraju da on više nema toliku snagu. Ali, iz Mosta često javno poručuju da su oni treća snaga u Saboru. Škorini bi također u svojim redovima voljeli vidjeti Ivana Penavu, dok Most svoju priču želi graditi na novom licu u politici, Nini Raspudiću, naravno, tako da jedan ne isključuje drugoga, kažu, pod uvjetom da Penava odluči istupiti iz HDZ-a, a Raspudić ući u politiku. Penava se ovih dana ne javlja na telefon i poručuje da će komunicirati za koji dan, kada, kako je rekao, bude više toga znao. Raspudić još nema konkretne odgovore.

Konferencija za medije o zajedničkom izlasku na izbore

Predsjednik Domovinskoga pokreta Miroslav Škoro i predstavnici Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović i Marijan Pavliček, te Ladislav Ilčić, predsjednik HRAST-a održat će konferenciju za medije o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore.

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i predstavnici Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović, Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatske konzervativne stranke i supredsjednik Hrvatskih suverenista te Ladislav Ilčić, predsjednik HRAST-a održat će konferenciju za medije na temu koalicijskoga dogovora o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore (10:30 sati, Strossmayerovo šetalište, kod Matoša, a u slučaju kiše u prolazu Harmica, Trg bana Jelačića u isto vrijeme). (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:56