LUDO VRIJEME

Pao hrvatski temperaturni rekord za veljaču, u Kninu izmjereno vrtoglavih 25 stupnjeva!

Nova rekordno visoka temperatura zraka izmjerena je u Kninu, Rijeci, Senju, Krku, Omišlju, Pazinu, Sinju i Bednji
Prizor iz centra Zagreba
 Zeljko Puhovski/Cropix

Zoran Vakula za HRT je potvrdio da će 24. veljače 2021. godine ući u povijest hrvatske meterologije. Naime, danas je izmjerena najviša temperatura u veljači u Hrvatskoj ikada - u Kninu je zabilježeno nevjerojatnih 25,2 stupnjeva.

image
Prizor iz centra Zagreba
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Trg kralja Tomislava
Zeljko Puhovski/Cropix

- Iako još valja pričekati službenu potvrdu klimatologa DHMZ-a, već sada se može reći kako je tijekom ove srijed u nekim hrvatskim mjestima izmjerena rekordno visoka temperatura zraka za veljaču, i to ne samo u kontinentalnom području, nego i na Jadranu, piše Vakula za HRT.

image
Cvjetni trg
Zeljko Puhovski/Cropix

Prema još nesluženim podacima, nova rekordno visoka temperatura zraka izmjerena je u Kninu, Rijeci, Senj, Krku, Omišlju, Pazinu, Sinju i Bednji, a za očekivati je da će se taj popis još malo proširiti ili se barem vrijednosti na nekim postajama povećati nakon mjerenja najviše dnevne temperature zraka u 19 sati, na klimatološkim postajama i u četvrtak u 7 sati.

image
Zeljko Puhovski/Cropix

- Pritom je zanimljivo spomenuti kako je 25,2 °C izmjerenih u 14 sati u Kninu trenutačno apsolutno najviša temperatura zraka izmjerena u nekom hrvatskom mjestu tijekom veljače. Do ove srijede rekord je bio 24,7 °C izmjerenih u Gradištu pokraj Županje 25. veljače 2008. godine - napomilje Vakula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:46