POTEŠKOĆE

PAO SUSTAV U CIJELOJ HRVATSKOJ Svi koji su danas iza 13 sati otišli po lijekove na recept kući su se vratili praznih ruku!

 Profimedia, Sciencephoto

Svi građani koji su oko 13 sati krenuli u ljekarnu podignuti lijek koji su dobili na recept vratili su se kući praznih ruku. Naime, u cijeloj Hrvatskoj pao je sustav.

Iz HZZO-a su rekli kako se intenzivno radi na otklanjanju poteškoća u CEZIH sustavu, te očekuju ubrzo da će sve funkcionalnosti sustava biti u potpunosti uspostavljene.

- Rad ovako važnog i velikog sustava kontinuirano se nadzire i pravovremeno reagira na sve poteškoće u radu.

Prilikom svakog prekida ili otežanog rada sustava, HZZO promptno obavještava osiguranike i ugovorne partnere na web stranici cezih.hr.

U slučaju nemogućnosti uspostave komunikacijske veze prema centralnom sustavu ili problema na strani centralnog sustava, liječnik može isprintati recepte i uputnice (i transportne liste) na postojeće tiskanice.

Također može isprintati na papir i Povijest bolesti (uključujući serijske brojeve tiskanica recepta). Ukoliko pacijent u ljekarni podiže lijek sa tiskanicom papirnatog recepta, realizacija se odvija u potpunosti po starom postupku.

Padom CEZIH sustava zdravstvena usluga osiguranicima HZZO-a niti u jednom trenutku ne može doći u pitanje. Trenutačno su proradile funkcionalnosti eRecept i eUputnica, a ostale funkcionalnosti, ePomagala, eNjega i eFizikalna, bit će uskoro uspostavljene.

Vlasnik sustava CEZIH je Ministarstvo zdravstva, a HZZO je operator središnjeg dijela sustava CEZIH. Sustav CEZIH održava Ericsson Nikola Tesla – naveli su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:05