PROMIJENIO PRIČU

Paravinja: Nisam ubio Antoniju Bilić! Ne znam gdje je ona. Sve dokaze su mi podmetnuli, a 7. lipnja nisam onuda ni vozio

Službeni izvori demantirali su da je Paravinja na putu do Šibenika odveden do jezera Brljan
Banja luka, 270611.Policija Republike Srpske danas je Dragana Paravinju , koji je jucer priznao otmicu i ubojstvo Antonie Bilic, prebacen u tranzicijski zatvor u Sarajevo.Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
 Admir Buljubašić / CROPIX

ŠIBENIK >> NOVO >> 18:34 Dragan Paravinja je pred istražnim sucem Županijskog suda u Šibeniku rekao da nije ubio Antoniju Bilić, te da ne zna gdje je ona.

Izjavio je to njegov branitelj po službenoj dužnosti Branko Biaca, no dodao je da Paravinjine izjave i sve što je policiji rekao u svoju obranu, treba provjeriti.

Paravinja sada tvrdi da tog kobnog 7. lipnja uopće nije vozio kamion na dionici kraj Drniša. Kaže i da su mu sve dokaze podmetnuli, a da Antonia nikada nije ni ušla u njegov kamion.

Pritvorenik Dragan Paravinja danas tijekom popodneva ili rano navečer izaći će na saslušanje pred suca istrage Igora Ninića - kazao nam je Branko Ivić, glasnogovornik, ujedno sudac Županijskog suda u Šibeniku, jutro nakon što je monstruozni kamiondžija prespavao u jednoj od ćelija istražnog centra čija je teška željezna vrata prešao u blindiranom kombiju u petak kasno navečer točno u 23,23 sata.

Paravinja je, naime, u petak navečer nešto prije 20 sati od strane specijalne policije BiH policije i pod jakim osiguranjem doveden na granični prijelaz Strmica na dijelu BiH.

- Uslijedila je kratka i brza akcija njegovog prebacivanja u vozilo specijalne policije MUP-a RH, nakon čega se - doznajemo iz izvora bliskog organizaciji transporta zloglasnog kamiondžije - formirala kolona od četiri vozila, blindirani crni kombi, VW Tuareg i dvije policijske Škode.

Paralelno s ukrcajem 200 metara na hrvatskoj strani granice "očišćen" je prolaz na prometnici i carinskom prijelazu RH nakon čega je kolona projurila bez zaustavljanja.

Tijekom transporta od graničnog prijelaza Strmica do Knina, na više križanja s lokalnim prometnicama zamijećene su brojne policijske snage koje su blokirale prometnice te tako omogućile nesmetan protok transporta.

Iako su neki mediji u petak naglašavali kako je transport s Paravinjom u jednom trenutku skrenuo s rute prema Šibeniku, točnije prema jezeru Brljan koje je Paravinja dva puta spomenuo u svome iskazu kao mjesto gdje je s mosta u Krku bacio tijelo Antonie Bilić , službeni izvor demantirao je takve navode.

- Sporni vremenski vakum od nekih dva sata unutar prijelaza dionice od Strmice do Šibenika, sastavni je dio sigurnosne procjene osoba koje obavljaju transport - kazao nam je Ivica Kostanić, načelnik PU šibensko-kninske i dodao: - Transport se naime mogao negdje zaustaviti, promijeniti više ruta kretanja o čemu na samom terenu direktno odlučuju osobe zadužene za pratnju, tako da nema govora o tome da se Paravinja vodio na mjesto Brljan. Radi se čisto o sigurnosnim procjenama koje se mijenjaju po nahođenju osoba iz pratnje,tako da tu nema ničega spornog.

Što se tiče policije naše je da čekamo tijek osumnjičenikovog saslušanja pred istražnim sucem, odgovor suca istrage na naš pisani zahtjev po pitanju sprovođenja nekih aktivnosti te smo jednako tako spremni pristupiti bilo kojoj dodatnoj istražnoj radnji koju on u postupku istrage naloži sudac istrage - zaključio je Kostanić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2022 05:47