PRIJETI MU DESET GODINA ZATVORA

Paravinja se suočio sa svojom žrtvom: Pokušao sam s njom stupiti u intimne odnose, ona je sve krivo shvatila

Presuda će biti izrečena u petak u 13 sati, a maksimalna kazna koju može dobiti jest deset godina
 Youtube

Suđenje Draganu Paravinji u BiH nastavilo se i danas , a i ovoga je puta morao odgovarati na pitanja o slučaju iz 2002. godine, kada je prema optužnici ozlijedio i pokušao silovati G.S. u selu Dvorišta. Naglasio je kako nije kriv.

- Nisam agresivan i nisam manipulator. Sve drugo što je sudska vještakinja psihijatrica Zorica Lazarević navela o mojem duševnom stanju je istina - rekao je Paravinja i zatražio novo vještačenje.

Njegov je zahtjev sutkinja odbila, a presudu će izreći u petak u 13 sati. Maksimalna kazna koju može dobiti ako ga proglase krivim jest deset godina, koliko je tužiteljica i tražila.

Paravinja se pokušao opravdati kazavši kako su ozljede tek lakše prirode i da nije bilo pokušaja silovanja jer je on obiteljski čovjek, otac dvoje djece, te da je krivo shvaćen.

- Pokušao sam s njom stupiti u intimne odnose, ona je sve krivo shvatila. Žao mi je zbog svega - kazao je.

Žena koja ga optužuje za pokušaj silovanja bila je u sudnici i prepoznala ga je kao osobu koja ju je napala prije devet godina, a pred sudom u Sokolovcu ispričala je sve bolne detalje onoga što se dogodilo i otkrila kako ju je najviše smetalo što je poslao svoju suprugu da moli za promjenu njena iskaza pred sudom.

Tužiteljica je nakon njena svjedočenja kazala kako je Paravinja manipulator kojemu su uvijek drugi krivi za sve za što ga se optužuje i potom citirala sudsku vještakinju koja ga je opisala kao ubrojivu osobu, koja zna što čini.

Govora o slučaju Antonije Bilić nije bilo, ali potraga za njom se u Hrvatskoj nastavila i danas. Za njome je tragalo 50 policajaca zajedno s pripadnicima GSS-a. Pretraživali su teren od Zatona Obrovačkog do tunela Prezid i od toga tunela do željezničkoga nadvožnjaka na tom dijelu ceste, ali nikakvih tragova još uvijek nema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 20:10