DOMOLJUBNA KOALICIJA

PARTNERI PODIJELJENI Branko Hrg je uz Karamarka, uskoro će se i učlaniti u HDZ?

Branko Hrg
 Bruno Konjevic / CROPIX

Iz redova najbližeg HDZ-ova koalicijskog partnera, HSS-a, jučer su se neslužbeno mogle čuti negativne reakcije na račun šefa HDZ-a Tomislava Karamarka.

U kuloarima se priča da je zapravo većina u HSS-u sklonija tome da se Karamarku kao potpredsjedniku Vlade ne da podrška, odnosno da i HSS bude za njegov opoziv. Slično razmišlja, neslužbeno doznajemo, i sam predsjednik HSS-a Krešo Beljak. Međutim, HSS u Saboru zastupa Branko Hrg koji je ipak bliži HDZ-u i Karamarku, čak se neslužbeno govori da bi se mogao učlaniti u HDZ.

- A to me vodstvo HSS-a želi izbaciti - pitao je Hrg i dodao:

- U tom slučaju sam na tržištu, a s 54 godine se još ne mislim prestati baviti politikom.

Drugi koalicijski partner, HSP AS, neupitno je, čini se, uz Karamarka.

- Most je kontradiktoran. Oni su politička fikcija: nemaju ni odgovornosti, ni stranačke stege. Mi ostajemo uz našeg vođu Tomislava Karamarka - odgovorio je Pero Ćorić iz HSP-a AS na pitanje kako će se postaviti ako Most ode do kraja u podršci opozivu potpredsjednika Vlade.

- Ostajemo uz vođu Karamarka. Nismo nikad nikoga izdali, pa nećemo ni njega. Uvjeren sam da Most trenutno nema snage za nove izbore, predosjećam da bi mogli ići na preslagivanje s ljevicom - prognozira Ćorić.

Ljuti ga što Karamarko ne reagira žešće na prozivke iz Mosta.

- Smiješno mi je da Petrov daje ultimatum Karamarku. Zaista mi je to smiješno. Pravi se veći katolik od pape. Osobno sam za nove izbore - dodaje Ćorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 05:09