PORFIRIJE

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve: Osobnom donacijom stipendirat ću deset odličnih studenata

Godišnja stipendija za jednog učenika iznosi 5.000 kuna i 10.000 kuna za studenta
Porfirije
 Bruno Konjevic/Cropix

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije osobnom će donacijom u novoj akademskoj godini putem fonda "Vladimir Matijević" Srpskog društva Privrednik školovati desetoro odličnih studenata iz različitih krajeva Hrvatske, priopćeno je u srijedu iz tog društva.

Ističu kako je patrijarh Porfirije i za vrijeme svog službovanja u Zagrebu, kao mitropolit zagrebačko-ljubljanski, podržavao i pomagao rad društva i stipendiste te to nastavlja i s najvišeg trona u SPC-a.

"Privrednik je u protekloj školskoj/akademskoj godini stipendirao 80 učenika i studenata, ponajviše iz zapuštenih i ekonomski nerazvijenih krajeva Hrvatske. "Uoči početka nove školske/akademske godine, kao i do sada, intenzivno prikupljamo sredstva za stipendiranje talentiranih učenika i studenata slabijih materijalnih mogućnosti. Godišnja stipendija za jednog učenika iznosi 5.000 kuna i 10.000 kuna za studenta".

Privrednik je stoga pokrenuo akciju prikupljanja sredstava za stipendiranje "Oslonac mladima" u koju su se već uključile poznate javne ličnosti - Momčila Bajagića Bajaga, Gorana Bogdana, Voju Brajovića, Svetlanu Bojković, Idu Prester i Nikolu Pejaković koji pozivaju ljude koji prepoznaju važnost obrazovanja i ulaganja u mlade ljude i pomognu u toj misiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:23