DETALJI UHIĆENJA

Patrika Šegotu se sumnjiči da je od poduzetnika primio mito od najmanje 670.000 kuna

Među uhićenima su i dvije djelatnice Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama
Patrik Šegota
 Cropix

NOVO 14.35 - Jutarnji doznaje da je Šegotu, koji je direktor groblja bio nepune dvije godine, od kraja 2018. pa do listopada 2020., policija i Uskok sumnjiče da je jednome poduzetniku pogodovao pri dobivanju poslova s grobljima vrijednih oko 4 milijuna kuna, a da mu je ovaj zauzvrat platio oko 670.000 kuna.

Inače, Šegota je u poslijepodnevnim satima iz Dubrovnika stigao u Zagreb. Kako javlja N1, uz pratnju policije je otišao u svoj ured u Zagrebparking, gdje će biti obavljen pretres.


12:56 Istražitelji PNUSKOK-a i dalje obavljaju pretres prostorija u Gradskim grobljima.

image
Pretres prostora uprave Gradskih groblja
Goran Mehkek/Cropix
image
Pretres prostora uprave Gradskih groblja
Goran Mehkek/Cropix

11.55 - Reporter Jutarnjeg lista nalazi se na adresi tvrtke Notitia u Osijeku. U ovim trenucima traje pretres ureda...

image
Pretres ureda u Osijeku
Nikola Patković/Cropix
image
Pretres ureda u Osijeku
Nikola Patković/Cropix

11.05 - Jutarnji neslužbeno doznaje da je privedena i sestra Patrika Šegote, Tamara Šegota. Navodno je sporno njezino poslovanje preko tvrtke Notitia s građevinskim poduzetnikom Nenadom Bukovcem koji je obavljao radove i za Gradska groblja. Bukovec je, inače, prošlog tjedna preminuo.

image
Pretres prostora uprave Gradskih groblja
Goran Mehkek/Cropix

PNUSKOK je jutros u sklopu akcije s USKOK-om priveo više osoba, a vezano uz navodne malverzacije s novcem zagrebačkih Gradskih groblja, podružnice Zagrebačkog holdinga.

Među uhićenima je i Patrik Šegota, bivši direktor zagrebačkih Gradskih groblja. Šegota je uhićen u Dubrovniku i prevoze ga u Zagreb.

Šegotin odvjetnik Vladimir Terešak potvrdio nam je da je njegov klijent rano jutros uhićen u Dubrovniku.

- Policija je obavila pretrage njegova stana u Dubrovniku kao i njegova automobila. Nakon toga krenuli su prema Zagrebu, gdje bi policija trebala provesti daljnje radnje - rekao nam je odvjetnik Terešak, dodajući da za sada nema detaljnije informacije zbog čega je njegov priveden. Više pročitajte OVDJE.

Kako neslužbeno doznajemo, među uhićenima su i dvije djelatnice Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama za koje se sumnja da su primale mito.

image
Pretres prostora uprave Gradskih groblja
Goran Mehkek/Cropix

Oglasio se i USKOK

O uhićenjima se oglasio i USKOK službenim priopćenjem u kojem su potvrdili da se istražne radnje provode u odnosu na pet osoba.

- Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. (14. 7. 2021.) Navedene radnje provode se u odnosu na pet osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, javljaju iz USKOK-a.

image
Pretres prostora uprave Gradskih groblja
Goran Mehkek/Cropix

Oglasio se i MUP

O uhićenjima se oglasio i MUP.

- Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno pet osoba. Zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela policija je jutros na području policijskih uprava dubrovačko-neretvanske, zagrebačke i primorsko-goranske uhitila pet osoba.

U tijeku je provođenje dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja izvijestit ćemo javnost o utvrđenom, kažu iz MUP-a.

Pretresi u Gradskim grobljima

Neslužbeno doznajemo da su istražitelji PNUSKOK-a jutros ušli u prostorije Gradskih groblja i da ondje pretresaju ured pomoćnika za pravne poslove Drage Pleša.

image
Milan Bandić, Patrik Šegota.
Davor Pongracic/Cropix

Također, upali su i Šegotin ured koji se nalazi u zgradi Zagrebparkinga.

Kako neslužbeno doznajemo, istražitelje PNUSKOK-a posebno zanimaju eventualne malverzacije s javnom nabavom, pogodovanjem i zloporabom položaja.

Podsjetimo, Šegota je ostavku na mjesto ravnatelja podnio u studenom prošle godine nakon što su mediji otkrili da je raspisao javni poziv za desetogodišnji zakup zemljišta na četiri unosne lokacije na groblju Mirogoju.

image
Patrik Šegota
Ronald Gorsic/Cropix

Na natječaju koji je trajao tek četiri radna dana pobijedile su četiri tek osnovane tvrtke. Sve četiri ponude bile su jednako vrijedne - 3510 kuna.

Nekoliko tjedana kasnije Šegota je povukao ostavku, no Zagrebački holding je poručio da ga više ne želi na mjestu ravnatelja Gradskih groblja.

Uhićenje je uslijedilo nakon antikorupcijske akcije u kojoj su zadnjeg dana lipnja kad je uhićeno više osoba povezanih s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem, među kojima i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Prvog srpnja Uskok i policija nastavili su s antikorupcijskom akcijom u kojoj je uhićeno 10 osoba, osam poduzetnika i dvoje gradskih zaposlenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 07:56